Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comuna Vladimirescu, în continuă modernizare

Comuna Vladimirescu, în continuă modernizare
Comentează 0

Aproape în orice domeniu continuitatea înseamnă performanţă şi calitate. Iar locuitorii comunei Vladimirescu au ales şi în acest an continuitatea. Primarul Ioan Crişan adună al 4-lea mandat la conducerea comunei, şi munca depusă de el şi echipa sa se simte la fiecare pas. Iar proiectele prind viaţă cu fiecare zi care trece în cea mai mare comună a Aradului.

„În urmă cu un an scriam de drumul de la pădureaVladimirescu. Astăzi este adus până la 150 m de Mureş pentru ca oamenii să poată ajunge la picnic. Deci am făcut toate condiţiile pentru ca oamenii să poata beneficia de agreement.

Am început în cartierul nou 1500 m de trotuare pe străzile 1,6,12 şi am finalizat două investiţii importante de legătură de la DN7 la cartierul Via Carmina, Casa Prima şi Via Carmina Zona 5 şi partea de sud a localităţii Vladimirescu, degrevând circulaţia ce trece prin Vladimirescu, având acum acces mult mai uşor şi direct în toate cele 4 cartiere.

La Mândruloc suntem la faza de aprobare pentru construirea unei staţii de tramvai şi tot acolo construim o platformă de parcare la dispensarul uman (vezi pozele).

Pentru culte am acordat şi repartizat 200 milioane lei vechi pentru pavarea curţii Bisericii Ortodoxe Nr. 1 Vladimirescu şi 240 milioane pentru proiect tehnic pentru proiectul lăcaşului de cult-biserica ortodoxă. Pentru lucrările de renovare la clădirea de cult a bisericii penticostale din Horia a fost sprijinită de noi ca instituţie.

Începând cu 1 noiembrie, pe partea stângă în Horia vom începe îmbracarea trotuarului cu pavele de 6 mm dintr-un capăt în altul. După un an de zile de contestaţii şi judecăţi, am ajuns în faza finală cu drumul agricol Vladimirescu-Cicir, drum pe lângă calea ferată, pentru care am semnat cererea de finanţare, precum și pentru dotarea căminelor din Horia şi Mândruloc, pentru mobilier, iar la Mândruloc şi încălzirea şi totodată o scenă demontabilă ultramodernă pe fonduri U.E.

Urmează să semnăm cererea de finanţare pentru proiectul after school şi asfaltarea tuturor străzilor neasfaltate din cartierul Glogovăţ şi parţial din cartierul nou Horia atît cît vor ajunge banii.

Ne pregătim pentru sărbători unde vom avea o gala a laureaţilor la 1 decembrie, unde îi vom premia pe toţi artiştii, sportivii, fie ei tineri sau în vârstă, toţi cei care au popularizat și au făcut cunoscută comuna Vladimirescu.

Mai avem concursul ,,Aşa-i datina la noi”, unde participă 8-10 comune, în general copii până în 15 ani. De asemenea, concerte de colinde, invitînd toate cultele. Nu uităm nici vârstnicii, care prin grija noastră şi mărinimia fundaţiei ,,Antiohia” oferă acestora pachete de sărbători.

La sport am construit o tribună nouă, acoperită, de 250 de locuri, având echipă de fotbal în fiecare localitate cu absolut toate condiţiile, inclusiv 3 terenuri care dispun de sisteme de irigaţie: Vladimirescu-Horia-Mândruloc-Cicir, cu irigaţie subterană, pe sub gazon, retractabilă”, spune edilul comunei Vladimirescu, Ioan Crişan.

 

Galerie foto (96)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite