Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comuna Şicula, în continuă dezvoltare. Realizările primarului Aurel Radiţa se văd la fiecare pas

E o perioadă propice pentru orice edil să tragă linie şi să adune realizările celor 4 ani de mandat, de la ultimele alegeri. O face şi primarul Comunei Şicula, Aurel Radiţa, acare are o listă lungă de realizări în folosul comunităţii pe care o conduce.

Comuna Şicula, în continuă dezvoltare. Realizările primarului Aurel Radiţa se văd la fiecare pas
Comentează 2

„ - În primul rând alimentarea cu apă, 100% în localitatea Gurba. 15 km de reţea stradală. Staţie de pompare şi trotuare a apei cu rezervor de 200 metri cubi. 4,5 km de aducţiune.

- Alimentare cu apă 100% în satul Chereluş. Staţie de pompare cu rezervor cu 200 metri cubi. Aducţiune Şicula – Chereluş, aproximativ 4,5 km.

- Reţele stradale – 12,5 km

- Extinderi reţele stradale apă potabilă în localitatea Şicula (urmând ca în primăvara acestui an să facem închiderea inelelor, pentru ca apa să circule în mod corespunzător).

- Construirea de grupuri sanitare la şcolile generale

- Reabilitarea Şcolii Generale din Chereluş cu clasele I-VIII

- Reabilitarea Şcolii Generale Şicula P1 (lucrări interioare)

- Construirea unui teren sintetic la Şicula, dar şi reabilitarea iluminatului public pe raza comunei. În anul 2000 aveam 300 de puncte luminoase în comună, iar acum avem 1.300, ceea ce înseamnă că fiecare stâlp are lampa lui. Practic toată lumea care traversează DN 79A Chişineu Criş – Şicula – Ineu îmi mulţumeşte pentru faptul că nu am intervenit la Ministerul Transporturilor pentru a se reabilita acest drum naţional ce străbate mai multe localităţi.

- Reabilitarea sediului Primăriei Şicula, reabilitarea interioară a Şcolii Generale Gurba, pietruirea străzilor în toate localităţile, în timp ce finalizarea căminelor culturale care sunt începute din anii trecuţi se va petrece în 2016.

- Construirea unui parc de copii la Gurba şi Chereluş, şi avem în plan, în acest an, amenajarea parcului de lângă podul peste Crişul Alb, deoarece pe terenul respectiv trebuia să fie, prin programul naţional de investiţii Construirea de săli de sport pe ţară, însă proiectul a căzut datorită lipsei de fonduri de la Guvern. Noi am sperat că se va construi, de aceea nu am amenajat acel parc, însă acum, ştiind că proiectul naţional nu se va mai derula, vom începe lucrările de construcţie la parc.

- Altă satsifacţie, atât personală cât şi ca primar, este că la Şicula avem farmacii în fiecare localitate, şi mai mult, medici umani în fiecare localitate. Dacă în anul 2000 erau 2 medici, acum avem 5 medici în comună. La numărul de locuitori ai comunei şi ca medicii să poată lucra cu Casa de Asigurări de Sănătate este necesar un număr minim de 500 de pacienţi la un medic. De asemenea, la nivelul localităţii Gurba, un grup de medici au înfiinţat un centru de permanenţă, cu medici din Gurba, Şicula, Seleuş şi Iermata”, spune primarul Comunei Şicula, Aurel Radiţa.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite