Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Complexul Muzeal Arad: Expoziția ”Materiale didactice vechi”

Expoziția ”Materiale didactice vechi”

Muzeul de Științe ale Naturii (Palatul Cultural Arad, intrarea dinspre Parcul Copiilor)

Marți-Duminică: 09.00-17.00 (ultima intrare: ora 16.30)

Complexul Muzeal Arad: Expoziția ”Materiale didactice vechi”
Comentează 0

Pentru că este toamnă și a sunat de ceva timp primul clopoțel, vă invităm la Muzeul de Științe ale Naturii din cadrul Complexului Muzeal Arad, unde am deschis expoziția ”Materiale didactice vechi”. 

Invitații noștri de azi au fost preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița P.P.14 Arad. 

Expoziția aduce în atenția publicului vizitator obiecte care au ajutat cândva atât dascălul cât și elevul să ducă la bun sfârșit procesul de învățare. Astfel, publicul care va trece pragul Complexului Muzeal Arad va putea vedea manuale vechi, atlase, culegeri, îndrumătoare pentru utilizarea manualelor, cărți care explicau modul în care trebuia confecționat un material didactic, dicționare, cărți tematice despre modul cum trebuia să relaționeze școala cu familia dar și rigle de calcul, trusă cu corpuri geometrice, materiale de laborator, eșantioane mineralogice, malacologice, mamifere și păsări naturalizate, mulaje, preparate biologice în lichid, trusă pentru determinarea ph -lui solului, ustensile de scris, planșe didactice, fotografii etc.  

Text oferit de Dr. Camelia Patko, muzeograf, curatorul expoziției:

”Materialele didactice sunt cunoscute de fiecare dintre noi, fiind resurse pe care dascăli le pot utiliza în procesul de învățare cu elevii. Poate unii dintre dumneavoastră se întreabă de ce sunt folosite? Răspunsul la această întrebare este foarte simplu: pentru că simplifică și facilitează procesul de învățare. Ele sunt concepute pentru a stimula și dezvolta interesul elevului. Odinioară materialul didactic era pregătit de către dascăl pentru a desăvârși metoda de învățare și ținea foarte mult de materialele găsite, inventivitatea persoanei care le realiza și nu în ultimul rând de posibilitățile materiale.Ulterior au apărut mai mulți editori/ firme specializate care dezvoltă aceste resurse didactice. Tipul materialului didactic variază foarte mult în funcție de obiective, caracteristicile elevilor dar și de condițiile de studiu”.

Expoziția ”Materiale didactice vechi” este deschisă la  Muzeul de Științe ale Naturii până la finalul acestui an.

Echipa proiectului expozițional și educațional:
Dr. Camelia Patko, muzeograf, curatorul expoziției,

Carmen Danciu, conservator colecție,

Dr. Gabriela Marco, Witman Anikó, Dr. Adelina Stoenescu, Călin Man,

cu sprijinul prof. Simona Opriș Dinea, Ionel Costin, conf. univ. Dr. Ioan Don. 

Foto: Nelu Scripciuc

Mai multe detalii despre expoziție:

https://www.facebook.com/complexul.muzealarad

Vă invităm cu drag la Muzeul nostru!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite