Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comisia Europeană cere statelor membre să aleagă URGENT punctele de trecere a frontierei cu „benzi verzi” pentru transportul de mărfuri

Comisia Europeană cere statelor membre să lase deschise punctele de frontieră interne ale Uniunii și să le aleagă urgent pe acelea cu „benzi verzi”, pentru a menține neîntrerupt transportul de mărfuri pe teritoriul Uniunii Europene, scrie infotrucker.ro.

Noile recomandări practice publicate de Comisia Europeană cer statelor membre să stabilească de urgență punctele de frontieră cu „benzi verzi”, să renunțe la certificatele medicale care atestă că șoferii vehiculelor de marfă sunt sănătoși și să recunoască o serie de documente în format electronic.

Comisia Europeană cere statelor membre să aleagă URGENT punctele de trecere a frontierei cu „benzi verzi” pentru transportul de mărfuri
Comentează 0

Asta, în condițiile în care pandemia de coronavirus are un impact major asupra lanțului de aprovizionare european, menținut printr-o vastă rețea de servicii, care include toate modurile de transport.

Astfel, în încercarea de a asigura disponibilitatea bunurilor și serviciilor esențiale, în timpul crizei COVID-19, Comisia Europeană a elaborat noi recomandări practice de implementare a liniilor directoare pentru managementul frontierelor, subliniind că toate frontierele interne ale Uniunii ar trebui să rămână deschise pentru transportul de marfă, mai scriu jurnaliștii de la infotrucker.ro.

Trecerile de frontieră cu „benzi verzi” ar trebui să fie deschise tuturor vehiculelor de marfă, indiferent de marfa pe care o transportă, mai spune Comisia, iar trecerea frontierei, inclusiv verificările și controlul medical al șoferilor vehiculelor de marfă, nu trebuie să dureze mai mult de 15 minute.

„Rețeaua de transport europeană conectează întreaga Uniunie Europeană. Este una dintre armele noastre puternice, deoarece căutăm să luptăm împotriva COVID-19. Documentul nostru de orientare este destinat să protejeze lanțul de aprovizionare al Uniunii Europene în aceste circumstanțe dificile și să asigure atât lucrătorii din acest domeniu, cât și mărfurile că pot călători oriunde este nevoie – fără întârziere. O abordare colectivă și coordonată a transportului transfrontalier este mai importantă astăzi ca niciodată”, afirmă comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, potrivit sursei citate.

Intrați aici pentru mai multe detalii: https://www.infotrucker.ro/ce-cere-desemnarea-urgenta-a-punctelor-de-frontiera-cu-benzi-verzi-pentru-transportul-de-marfuri/

Foto: wall-street.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite