Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cod galben ANM. Se strică vremea în județul Arad, mai multe regiuni din țară vor avea parte de instabilitatea atmosferică accentuată

Meteorologii anunţă, marţi, cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, până joi dimineaţă, în mai bine de jumătate din ţară. Vor cădea cantităţi importante de precipitaţii, iar vântul va sufla şi cu 70 de kilometri la oră.

Cod galben ANM. Se strică vremea în județul Arad, mai multe regiuni din țară vor avea parte de instabilitatea atmosferică accentuată
Comentează 0

Potrivit ANM, de marţi, de la ora 16.00, până miercuri la ora 10.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi sudul Crişanei.

”Se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze de 50...70 km/h), averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, a transmis ANM.

Imagine

Ulterior, avertizarea cod galben va fi extinsă, până joi la ora 10.00.

”În Banat, Oltenia, Maramureş, vestul Transilvaniei şi al Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, a mai transmis ANM.

Meteorologii precizează că manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Imagine

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite