Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coaliţia pentru Familie propune TAXA pe CELIBAT şi RESTRICŢIONAREA AVORTURILOR

Coaliția pentru Familie, organizație care militează pentru interzicerea legalizării căsătoriilor sau a parteneriatelor între persoane de același sex, a publicat o serie de propuneri și de soluții menite să apere familia contemporană.

Coaliţia pentru Familie propune TAXA pe CELIBAT şi RESTRICŢIONAREA AVORTURILOR
Comentează 0

Lista de măsuri incluse în documentul publicat de Coaliția pentru Familie:

1. Taxare preferențială pentru familii, începând cu reducerea impozitelor pe venit și proprietăți la cuplurile căsătorite (o formă de „taxă pe celibat") și continuând progresiv cu reduceri de câte 10% pentru fiecare copil.

2. Încurajarea microeconomiei și a inițiativelor economice familiale – întreprinderi de tip familial – prin scutirea totală a impozitării acestora.

3. Fonduri pentru ideile de afaceri destinate familiilor numeroase.

4. „Familiile de familii" sunt un excelent mijloc de câștigare a unor competențe conjugale și parentale. Familiile care se asociază în proiecte comune (de pildă, ferme agricole) de lungă durată (cel puțin un deceniu) să fie sprijinite în mod particular, pentru a constitui experiențe formative majore pentru copiii în cauză.

5. Încurajarea prin facilități fiscale a relocării familiilor în mediul rural, inclusiv prin sprijin pentru achiziționarea de teren agricol de cel puţin 2,5 ha.

6. Majorarea concediului de creștere a copilului la 3 ani, respectiv 4 ani pentru copilul cu handicap.

7. Recunoașterea și remunerarea „meseriei de mamă":

a. O sumă substanțială pentru fiecare naștere, începând de la cel de-al doilea copil, destinată exclusiv uneia din următoarele opțiuni: a) rentă viageră pentru mamă, b) construcția sau renovarea locuinței, c) bursă de studii pentru copii.

b. Pentru mamele cu cel puțin 3 copii, o reducere a vârstei de pensionare de 2 ani pentru fiecare copil.

8. Campanii de publicitate pro-natalitate sponsorizate de stat (Franța, Cehia). De asemenea, apologia virtuților familiilor mari (Cehia, Rusia).

9. Cursuri de parenting și de consiliere maritală organizate sau înlesnite de autoritățile locale.

10. Descurajarea/ restricționarea avorturilor.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite