Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CM 2018 // Surpriză! Ce noutăți vor fi la acest Campionat Mondial de fotbal

CM 2018 // Ne mai despart doar câteva ore până la startul CM 2018, un turneu final găzduit de Rusia, care propune trei premiere.

CM 2018 // Surpriză! Ce noutăți vor fi la acest Campionat Mondial de fotbal
Comentează 1

CM 2018 // Sunt noutăţi care vin în sprijinul jucătorilor, al antrenorilor, al publicului, dar și al arbitrilor, astfel încât CM 2018 să fie cât mai ferit de erori grave de arbitraj.

- A PATRA SCHIMBARE. Pe bancă vor putea lua loc toţi jucătorii care nu sunt titulari. Altfel spus, fiecare selecţioner va beneficia de 12 rezerve. Iar în fazele KO, dacă scorul la finalul timpului regulamentar e egal și se joacă prelungiri, ei pot apela la o a 4-a schimbare, a scris gsp.

- PROBA VIDEO. După ce-a introdus la CM 2014 tehnologia de linia porţii, FIFA mai face un pas înainte: VARul. Cazurile în care se va apela la asistenţa video:

● validarea sau nu a unui gol și evaluarea ofsaidurilor

● acordarea sau nu a unui cartonaș roșu

● analizarea unei acţiuni ce poate determina acordarea unui penalty

● corectarea unei erori de identificare a unui jucător sancţionat Totul va fi transparent. Reluările și analizele grafice vor putea fi văzute pe tabelele de marcaj, iar informaţiile relevante ce reies din discuţiile arbitru-asistenţi-asistenţi video vor fi transmise mai departe comentatorilor TV și reporterilor radio pentru a lămuri publicul.

În “Video Operations Room”, la Moscova, în afara asistentului video, se vor afla un arbitru și un asistent, ultimul special pentru analizarea ofsaid-urilor. Acest trio va fi sprijinit de un așa-numit “Support”. Un oficial care urmărește meciul la TV și poate interveni, potrivit gsp.

- COMUNICAREA ÎN CASCĂ. Potrivit noilor reglementări, “în zona tehnică pot fi folosite mici aparate electronice de comunicaţie, cu condiţia de a fi utilizate în scopuri tactice sau în beneficiul jucătorilor”.

Exemplu: un secund ia loc în tribună, de unde are o privire de ansamblu asupra jocului, și-i transmite informaţii tactice selecţionerului aflat pe bancă, a mai notat gsp.

Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia începe astăzi, cu meciul de deschidere dintre Rusia și Arabia Saudită (ora 18:00), și se se termină pe 15 iulie, cu marea finală.

PROGRAMUL CM 2018

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite