Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Claudia Boghicevici caută soluții la Guvern în favoarea elevilor arădeni

Claudia Boghicevici caută soluții la Guvern în favoarea elevilor arădeni
Comentează 0

La inițiativa vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Claudia Boghicevici, a avut loc la sediul Consiliului Judetean Arad o întâlnire de lucru privind importanța activităților desfășurate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad, sub coordonarea metodologică a Inspectoratului Școlar Județean Arad. „Măsurile discutate la nivel județean  vor fi aduse la cunoștința Guvernului României și a Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, spre a fi soluționate, acolo unde situația o impune”, a subliniat Claudia Boghicevici.

Au fost consultați pe problematica pusă în discuție dl. profesor Mladin Claudius Lucian, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad și dl. prof. dr. Toderici Ovidiu Florin, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad.

Discuțiile  au vizat implicarea unor persoane abilitate în vederea susținerii activităților de integrare a elevilor cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă, pentru a le acorda posibilitatea unei educații adaptate nevoilor specifice acestei categorii de elevi, precum Primării, DGASPC, Universitățile locale, ONG-uri și voluntari. De asemenea s-a discutat despre aplicarea Hotărârii Guvernului României nr. 423/16.06.2016 publicată în Monitorul Oficial nr. 0465/22.06.2016 privind  repartizarea pe județe a sumelor necesare plății drepturilor copiilor cu CES înscriși în învățământul de masă, precum și metodologia de acordare a acestor drepturi. Un alt punct de discuție a vizat înființarea unor noi posturi de profesori consilieri școlari (psihologi) și  de profesori logopezi în baza OMECTS 5555/2011 care prevede ca un profesor consilier școlar (psiholog) să deservească un număr de 800 de elevi, iar un profesor logoped un număr de 400 preșcolari/elevi. În acest moment în județul Arad sunt doar 32 de profesori consilieri și 14 profesori logopezi care acoperă aproximativ 30% din necesarul județului, raportat la cei 61563 de preșcolari/elevi din care 22290 în mediul rural.

,,Apreciem interesul pe care conducerea Consiliului Județean Arad îl manifestă față de problemele sistemului educațional preuniversitar arădean și suntem convinși că demersurile noastre comune vor găsi soluționare la nivelul Guvernului”,  a declarat Toderici Ovidiu Florin, director CJRAE Arad.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite