Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CJA a primit acordul de mediu pentru Centura de Sud-Est

Consiliul Județean Arad a primit astăzi acordul de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului Arad în vederea construirii Centurii de Sud-Est a Municipiului Arad. Proiectul reprezintă construirea ultimului segment al inelului de centură al municipiului. Astfel, Aradul va deveni primul municipiu reședință de județ care va avea un inel de centură complet. Scopul investiției este fluidizarea traficului în municipiu și, mai ales, devierea traficului greu, de tranzit, pe această rută ocolitoare, diminuând poluarea cauzată de acesta la nivelul orașului.

CJA a primit acordul de mediu pentru Centura de Sud-Est
Comentează 0

„Am fost informați astăzi de către Agenția pentru Protecția Mediului Arad că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului pentru această investiție. Îmi doresc ca proiectul să decurgă bine în continuare, iar în 2024 să putem deja circula pe noua centură”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectul centurii de sud-est include o șosea de 11 kilometri (dotată cu pistă de biciclete), un pasaj trecere cale ferată (la Vladimirescu) și un pod peste Mureș (la Fântânele), asigurându-se legătura între două drumuri naționale DN69 Arad-Timișoara și DN7 Arad-Deva, dar și racordarea la Autostrada Nădlac-Arad-Timișoara.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite