Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CJA a alocat fonduri pentru cofinanțarea unor investiții la Lipova

Consilierul județean PNL Cristina Denisa Ciorogar a reușit să obțină pentru nevoile orașului Lipova suma de 255 mii lei de la Consiliul Județean, fonduri care acoperă o parte din necesarul imediat legat de investițiile din oraș.

CJA a alocat fonduri pentru cofinanțarea unor investiții la Lipova
Comentează 0

Astfel, s-au alocat 68.000 de lei pentru lucrările la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, 150.000 lei pentru reutilizarea spațiului fostei piețe agroalimentare, 22.000 lei pentru modernizarea iluminatului public, 10.000 lei pentru dotări la școala generală din Radna, 5000 lei pentru lucrări la podul metalic peste râul Mureș.

„Am discutat cu președintele Consiliului Județean, domnul Iustin Cionca, despre investițiile din Lipova și ne-au fost alocate aceste sume care reprezintă o parte din valoarea lucrărilor. Ce cred eu că este important este ca administrația din Lipova să colaboreze cu Consiliul Județean, cu reprezentanții PNL în Parlament și în Guvern, să muncească împreună pentru locuitorii orașului. Îmi doresc un oraș care se dezvoltă, nu unul care se încăpățânează să nu își exploateze potențialul. Consiliul Județean are și un proiect consistent, de câteva milioane de euro, ca muzeul din Lipova să devină o atracție zonală. De asemenea, se vor organiza și anul acesta evenimente culturale, la Radna, care să atragă arădenii înspre orașul nostru. În opinia mea, Consiliul Județean are deschidere față de Lipova. Îmi doresc ca și Lipova să manifeste deschidere față de Consiliul Județean”, a declarat Cristina Denisa Ciorogar.

Consilierul județean PNL a mai precizat că un proiect așteptat îl reprezintă șoseaua de centură a orașului Lipova. Pentru demararea sa efectivă este nevoie ca Primăria orașului să facă exproprierile necesare, pe traseul pe unde va trece acest drum. Un alt proiect de drum județean de interes pentru Lipova, pentru care Consiliul Județean a solicitat finanțare din fonduri europene îl reprezintă legătura cu județul Timiș, prin Cuveșdia. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite