Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CJ Arad acuză: Managerii Spitalului județean, responsabili pentru dezastrul de la ”Infecțioase” - FOTO

Referitor la situația constatată la Secția Boli Infecțioase Adulți a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), despre care ARQ a scris aici, Consiliul Județean a făcut precizări, arătând că managementul unității sanitare este responsabil pentru felul în care se cheltuie banii.

CJ Arad acuză: Managerii Spitalului județean, responsabili pentru dezastrul de la ”Infecțioase” - FOTO
Comentează 3

”Nu Consiliul Județean este responsabil pentru managementul SCJU Arad! Deciziile manageriale, felul în care s-au cheltuit sumele puse la dispoziție de către Consiliul Județean, țin de decizia managementului SCJU. Facem precizarea că managerul SCJU nu a făcut solicitări către Consiliul Județean în vederea investiției în actualul sediu al Secției de Boli Infecțioase Adulți”, se arată într-un comunicat de presă.

CJ Arad precizează că a înaintat parlamentarilor un necesar de 35 de milioane de euro pentru spitale.

”Ministerul Sănătății a investit doar simbolic în Spitalul Județean Arad până în anul 2010, când l-a gestionat, iar asta a condus la degradarea unor corpuri de clădire și neglijarea lor cronică. În perioada 2010-2016, Consiliul Județean a investit 16,5 milioane de euro în SCJU Arad, dar ar fi nevoie de încă 35 de milioane de euro, imediat, ca spitalul să arate așa cum și-ar dori fiecare arădean”, se mai arată în comunicat.

În urma modificărilor legislative de la începutul anului, referitoare la majorarea salariilor, bugetul județean are un deficit estimat pe anul 2017 de 500.000 de euro, ceea ce înseamnă că investițiile publice vor fi afectate.

În 2014 s-a încercat rezolvarea situației funcționării deficitare a Secției Boli Infecțioase Adulți, prin construirea unui nou imobil.  Astfel, prin Hotărârea Consiliului Județean Arad nr. 236/31.10.2014 a fost alocată spitalului suma de 411.000 lei, pentru realizarea proiectului tehnic. Urmare derulării procedurilor de achiziție publică, a fost desemnat câștigător ofertantul BUILDING OLM SRL Timișoara. Cu această ocazie a fost încheiat contractul de prestări servicii nr. 3954/20.02.2015, în valoare de 157.426,77 lei, având ca obiect achiziția serviciilor de întocmire documentații tehnico-economice, pentru realizarea obiectivului de investiții ”Construire cladire patologie infecțioasă în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, inclusiv obținerea de către furnizor a autorizației de construire.

”Din cauza tergiversării obligațiilor asumate de furnizor cu privire la realizarea obiectului acestui contract, termenul inițial pentru predarea documentației de proiectare împreună cu toate avizele legale aferente proiectului precum și Autorizația de Construire a fost prelungit până la data de 29.02.2016. La data de 31.10.2016 conducerea SCJU,  cu adresa nr. 30327 a notificat furnizorul Building Olm SRL Timișoara cu privire la neîndeplinirea obligațiilor contractuale în termenele contractuale, respectiv cu privire la încetarea de drept a contractului prin ajungerea la termen”, se mai precizează în comunicat.

CITEȘTE ȘTIREA INIȚIALĂ: Speranțe pentru pacienți. Clădirile Secției Infecțioase Adulți au revenit în proprietatea Consiliului Județean

 

Galerie foto (23)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite