Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Speranțe pentru pacienți. Clădirile Secției Infecțioase Adulți au revenit în proprietatea Consiliului Județean

Instanțele au respins definitiv cererile prin care comunitatea germană din Arad revendicau imobilele de pe strada Ștefan Cicio Pop nr.13, în care funcționează Secția Boli Infecțioase Adulți a Spitalului Județean.

Speranțe pentru pacienți. Clădirile Secției Infecțioase Adulți au revenit în proprietatea Consiliului Județean
Comentează 1

 

Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a anunțat că cele două clădiri nu mai sunt reventicate, iar din acest moment se pot face investiții, după mulți ani în care pacienții au reclamat condițiile grele în care sunt tratați.

”Urmare demersurilor efectuate pe lânga Guvernul României – Comisia Specială de Retrocedare, Consiliul Județean Arad a fost notificat că s-a respins cererea de retrocedare depusă de Forumul Democrat al Germanilor din Arad, privind imobilul situat în municipiul Arad, str. Ștefan Cicio Pop, nr. 13. În consecință, imobilul unde funcționează în prezent secția clinică Boli Infecțioase Adulți este proprietatea județului Arad, motiv pentru care Consiliul Județean Arad a hotărât alocarea de fonduri pentru întreținerea sa. În cursul anului 2016 a fost alocată suma de 100.000 lei pentru reparații la acoperișul clădirilor, urmând ca în cursul anului 2017 să fie alocate sume suplimentare atât pentru reparații absolut necesare derulării actului medical în incinta acestui imobil, cât și pentru expertizarea clădirilor în cauză, conform solicitărilor SCJU Arad. În urma expertizei tehnice vor fi stabilite condițiile tehnice și termenii financiari în care imobilul va trebui reabilitat în vederea funcționării în condiții proprii a unei secții având ca specific patologia în cauză”, a anunțat Cionca.

Conform sursei citate, după veștile primite de la București, nu mai este o prioritate construirea unei clădiri noi pentru această secție. Investiția ar fi durat patru sau cinci ani și ar fi costat aproximativ două milioane de euro.

Responsabilii locali consideră că banii trebuie folosiți pentru aducerea la standarde a clădirilor deținute în prezent de spital.

Între timp, noi imagini cutremurătoare (galerie foto) cu Secția Infecțioase Adulți se răspândesc pe rețelele de socializare. Pacienții reclamă că saloanele arată ”mai rău decât toaletele din străinătate”, având pereții murdari și cu igrasie, ferestrele și ușile defecte, instalațiile sanitare ruginite etc. Pacienții s-au mai plâns că e frig în saloane, iar la baie nu au apă caldă să facă duș.

Această situație este relatată an de an în presa locală și națională, fără ca vreo schimbare importantă să fi intervenit. De fiecare dată, răspunsul autorităților era același: nu se pot face investiții în clădiri care sunt revendicate. Această scuză nu va mai putea fi invocată din acest an, astfel că pacienții nu pot decât să spere că autoritățile se vor ține de promisiune și vor investi pentru a reabilita secția.

Galerie foto (23)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite