Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mirandolina Prișcă, lipsă de respect față de pacienți. Spune că în SPITALUL GROAZEI ”nu sunt cele mai bune condiții”

După mediatizarea stării deplorabile în care se află Secția Boli Infecțioase Adulți, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) mai face eforturi (inutile) să ascundă cât se poate din mizerie sub preș, alegându-și cu grijă cuvintele când se referă la acest subiect.

Mirandolina Prișcă, lipsă de respect față de pacienți. Spune că în SPITALUL GROAZEI  ”nu sunt cele mai bune condiții”
Comentează 2

În timp ce pacienții arădeni îndură condiții greu de imaginat chiar și într-o țară de lumea a treia (în care România pretinde că nu se mai regăsește), managerul SCJU Arad este preocupat să apere cât mai mult imaginea instituției pe care o păstorește.

Deși faptele sunt evidente, pacienții se plâng de mulți ani, iar presa locală și cea națională au prezentat imagini cutremurătoare de la Secția Boli Infecțioase Adulți, directoarea Mirandolina Prișcă se exprimă ca și cum lucrurile nu sunt chiar atât de grave. ”Suntem conștienți de faptul că nu sunt cele mai bune condiții în Secția de Boli Infecțioase”, s-a limitat directoarea să le declare reporterilor Digi24, după ce aceștia filmaseră ”lagărul” de pe Strada Ștefan Cicio Pop nr. 13.

”Nu sunt cele mai bune condiții” - este mai mult decât jignitor pentru bolnavii care stau în acel spital fără apă caldă și se ”spală” cu șervețele umede. Stau în saloane cu pereții acoperiți de mucegai, cu tencuială și faianță căzute, cu podeaua acoperită de straturi de mizerie, mobilier distrus, instalații sanitare ruginite, ferestre prin care abia vezi lumina zilei, uși care nu se închid, toalete mizerabile...

Condițiile de fapt nu există! Acea secție este o ruină neglijată de decenii de autorități, iar Mirandolina Prișcă nu are nici măcar decența să o recunoască public. Ar fi putut lupta cu responsabilii Consiliului Județean să obțină fonduri pentru reparații, însă conform președintelui Iustin Cionca, nu a cerut niciun ban pentru acea secție.

Prișcă are o scuză pentru asta, pe care o repetă mereu: clădirile secției erau revendicate (de anul trecut nu mai sunt, fiind respinsă cererea), iar legea nu ar permite investiții în astfel de situații. Ei bine, chiar și într-o situație juridică incertă a imobilelor, zugrăvelile sunt obligatorii, apa caldă trebuie să curgă, căldură în saloane trebuie să existe, iar curățenia trebuie întreținută la standardele unui spital. Pentru asta trebuia să ceară bani și dacă nu a făcut-o nu are nicio scuză.

Scuze nu au nici responsabilii Direcției de Sănătate Publică, care au tolerat acest spital ani la rând. După articolele apărute zilele trecute în presă, inclusiv pe ARQ, DSP a mers ”în control”. A împărțit niște amenzi care vor fi plătite tot din bugetul spitalului. Conducerea a primit o sancțiune de 5.000 de lei, iar șefa secției și o asistentă au fost amendate cu câte 500 de lei pentru nerespectarea protocoalelor.

Poate că o măsură cu adevărat bună era să se pună lacăt pe secție, iar pacienții să fie transferați în spitale decente din Timișoara, până când autoritățile demonstrează cu fapte, nu cu vorbe, că pot rezolva una dintre cele mai mari problemele ale sistemului sanitar arădean.

CITEȘTE ȘI:

REPORTAJ: Tencuială căzută, cartoane în loc de geamuri, şobolani, la Secţia Infecţioase

CJ Arad acuză: Managerii Spitalului județean, responsabili pentru dezastrul de la ”Infecțioase”

Galerie foto (23)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite