Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CitiZenit vă invită la o nouă proiecție KineDok în curtea Turnului de Apă

Marți, 13 august ne adunăm cu mic cu mare pentru o nouă proiecție KineDok la Arad. De la ora 21:30 în curtea interioară a Turnului de Apă vizionăm documentarul ”Miniature for Piano” / ”Miniatură pentru pian”. Continuăm proiecțiile KineDok sub cerul înstelat și vă așteptăm în curtea Turnului de Apă pentru un nou film documentar, adus pentru prima dată în Arad și realizat la vecinii noștrii din Bulgaria.

CitiZenit vă invită la o nouă proiecție KineDok în curtea Turnului de Apă
Comentează 0

MINIATURE FOR PIANO / MINIATURĂ PENTRU PIAN

Regia: Eldora Traykova
Producție: Bulgaria
Durata: 61 min.
Cu umor și într-un ton melancolic, documentarul descrie rutina de zi cu zi a patru medici de vârsta a treia care își desfășoară munca în sate îndepărtate din diferite regiuni mărginașe ale Bulgariei. În ciuda dificultăților întâmpinate, aceștia continuă să-și îndeplinească îndatoririle profesionale. O generație de medici dispare din viață fără a putea fi înlocuită.
------------
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a cincea ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară. Asociaţia CitiZenit vă invită la proiecțiile KineDok în fiecare lună, într-un cinema ambulant și alternativ, la câte un film documentar care explorează subiecte de actualitate, de la cultura skateboardingului din perioada comunista până la, de la exploatarea turistică la probleme de ecologie. În cadrul programului KineDok, în Arad vor avea loc alte 5 proiecţii de film, după următorul program:

11 septembrie – The Last Selfportrait
9 octombrie – Exit
6 noiembrie – Days of Madness
13 noiembrie – A Woman Captured
4 decembrie – Putin’s Witnesses

Filmul ”Miniature for Piano”/”Miniatură pentru pian” va fi proiectat cu subtitrare în limba română, iar intrarea la proiecţiile KineDok se face pe bază de bilet. Biletele costă 10 lei și locația aleasă pentru această proiecție este curtea interioară a Turnului de Apă (str. P. I. Ceaikovski, nr. 9A). Biletele se pot achiziționa în avans de la Cafeneaua Literară Joy’s sau în ziua proiecției începând cu ora 20:00 de la Turnul de Apă.
_____________________________________________________________________

ORGANIZATOR LOCAL: Asociaţia CitiZenit
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: oneworld.ro | kinedok.net | citizenit.ro
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 8 (Bulgaria) CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene


Scrie un comentariu

trimite