Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Circulă bani falși în Arad. Poliția nu știe nimic!

De câteva zile, arădenii reclamă, deocamdată doar pe rețelele de socializare, că au găsit bani falși în portofele. Au avut curiozitate să-și verifice bancnotele de 10 lei după ce numeroase falsuri au fost depistate în alte județe, cazurile fiind mediatizate în presă.

Circulă bani falși în Arad. Poliția nu știe nimic!
Comentează 0

Oamenii se întrebă, pe bună dreptate, ce fac cu aceste bancnote: dacă le pun mai departe în circulație (devenind practic suspecți) sau dacă trebuie să le predea autorităților, pierzând astfel sumele respective.

ARQ a încercat să afle de la Poliție informații suplimentare, însă se pare că deocamdată nu există niciun caz în cercetare.

Oficialii Poliției Județene spun că nu au primit sesizări și le recomandă celor care au bancnote false să meargă la cel mai apropiat post de poliție pentru a le preda. Ulterior, cazul ar putea fi cercetat de Crima Organizată și DIICOT.

Arădenii care susțin că au depistat falsurile spun că bancnotele de 10 lei copiate sunt mai decolorate, iar vopseaua se dă jos dacă sunt răzuite. În plus, există și alte diferențe față de cele reale, conform relatărilor din mediul online. Cea mai des menționată este aceea că spicele aurii din porțiunea tansparentă sunt mai scurte sau decolorate.

Arădenii așteaptă un punct de vedere de la autorități și mai ales informații oficiale despre modalitatea în care bancnotele false pot fi identificate.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite