Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cionca anunță: drumul județean Târnova-Tauț intră în lucru

La sediul Consiliului Județean s-au semnat, astăzi, contractele pentru modernizarea a două drumuri județene: Târnova-Tauț, respectiv un tronson în Gurahonț, care face legătura cu gara. Fondurile necesare modernizării celor două tronsoane sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Cionca anunță: drumul județean Târnova-Tauț intră în lucru
Comentează 0

Pentru drumul Târnova-Tauţ au fost depuse trei oferte, câștigătoare fiind asocierea dintre SC Sylc Con Trans SRL și SC Bauplaning SRL. Drumul, în lungime de 9,1 km, este prevăzut să fie finalizat în 12 luni, trei luni fiind alocate pentru elaborarea proiectului tehnic, iar nouă luni pentru execuție. Valoarea contractului este de 11.775.227,11 lei fără TVA.

„Vom moderniza acest drum din fonduri proprii, deși am fi preferat să avem alte surse de finanțare. Din păcate, acest drum, Târnova-Tauț, a fost refuzat de la finanțare de către Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, deși am depus proiectul în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Era de preferat ca măcar o parte din banii cu care arădenii contribuie la Bugetul de Stat să se întoarcă în județul Arad, prin finanțarea proiectelor depuse de administrația locală”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Tronsonul de drum din Gurahonț are o lungime de 0,9 km, proiectul fiind câștigat de asocierea dintre SC Piatră Balast SRL, SC Durago SRL și Dromcons SRL.

Valoarea totală: 1.986.249,35 lei (fără TVA), durata execuției fiind de nouă luni (trei luni alocate pentru proiectare și șase luni pentru lucrarea efectivă).

„Continuăm să investim în drumurile județene, pentru a le aduce la un standard cât mai ridicat, pentru a asigura confort și siguranță în trafic pentru arădeni”, a completat Iustin Cionca.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite