Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Cioloş, după ce PNL a anunţat că îl propune premier după alegeri: Sunt deschis propunerii. Iohannis: O idee foarte bună

Dacian Cioloş a comentat decizia votată în unanimitate de PNL de a-l desemna premier după alegerile parlamentare din decembrie, spunând că, în măsura în care, în urma rezultatelor va exista o bază pentru o astfel de colaborare, este deschis acestei propuneri. El a mai spus, de asemenea, că nu se va amesteca în campania electorală a liberalilor, atât timp cât nu este candidat la alegeri. La rândul său, președintele Klaus Iohannis consideră că decizia conducerii PNL de a-l propune pe Dacian Cioloș premier după alegerile parlamentare din 11 decembrie este o idee foarte bună.

Cioloş, după ce PNL a anunţat că îl propune premier după alegeri: Sunt deschis propunerii. Iohannis: O idee foarte bună
Comentează 0

Întrebat cum comentează faptul că PNL l-a desemnat candidat la poziţia de premier, Dacian Cioloş a spus că a acceptat propunerea liberalilor şi că în discuţia cu Alina Gorghiu, a transmis că, dincolo de discuţia despre cine va fi viitorul premier, cel mai important este ca principiile şi valorile Platformei România 100 să fie preluate şi integrate de formaţiunile politice care o susţin.

"Am avut azi o discuţie foarte bună cu preşedintele PNL Alina Gorghiu, în care m-a informat despre intenţia aceasta şi am spus că da, în măsura în care, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, va exista o bază pentru o astfel de colaborare, sunt deschis acestei propuneri. Dincolo de discuţia despre cine va fi viitorul premier, am spus că ceea ce mi se pare cel mai important este ca principiile şi valorile Platformei România 100 să fie preluate şi integrate de formaţiunile politice care o susţin. Ştiu că şi persoanele sunt importante, dar în cazul de faţă aş prefera ca discuţia şi asumarea politică să se concentreze pe principii şi valori care să stea la baza unui program de guvernare, mai mult decât pe persoane", a declarat Cioloş citat de Adevărul. 

Dacian Cioloş a salutat decizia PNL de a veni cu oameni noi la scrutinul din decembrie, spunând că aceasta i se pare "o bază bună de pornire".

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Scrie un comentariu

trimite