Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ciolacu îl apără pe Budăi, ministrul care îşi sună noaptea colegele deputate, şi este acuzat de sexism

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, care urmează să preia funcţia de prim-ministru la rotativa guvernamentală, a ales să îl apere pe ministrul Marius Budăi, cel care îşi sună noaptea colegele deputate, după ce bea un pahar în plus. Gestul făcut de Ciolacu nu este văzut însă cu ochi buni de presa centrală şi nici de organizaţiile feministe care îl acuză acum de sexism. 

Ciolacu îl apără pe Budăi, ministrul care îşi sună noaptea colegele deputate, şi este acuzat de sexism
Comentează 0

Trei femei, din rândul celor 42 de organizații care au cerut demisia ministrului muncii, Marius Budăi, după acuzațiile de hărțuire sexuală, au explicat pentru publicul Libertatea de ce reacția liderului PSD, Marcel Ciolacu, este una care descurajează victimele să-i reclame pe agresori, scrie libertatea.ro.

„Despre ce victimă vorbim? Vorbiți cu colega, dacă se consideră victimă, să meargă la Poliție. Soția mea nu răspunde la telefon noaptea”, a fost, luni, reacția președintelui PSD Marcel Ciolacu, înregistrată video, la întrebările Libertatea. Asta după ce colegi din PSD au dezvăluit că ministrul muncii, Marius Budăi, a sunat vara trecută în timpul nopții o deputată, colegă de partid. Aceștia erau cazați la un hotel din Olimp, unde PSD a organizat în luna august mai multe evenimente. Apoi, în luna ianuarie a acestui an, a încercat să abordeze alte două femei, tot după ce băuse.

„Mă revoltă acest discurs și mi se pare că politicienii bărbați din România nu înțeleg, din păcate, că tipul lor de discurs se perpetuează la toate nivelurile, în școli, în sistemul de justiție, de sănătate și tot așa, atâta vreme cât de la cel mai mare nivel până la cel mai mic nu există niciun fel de sancțiune, nici măcar simbolică…” „Domnul Ciolacu, ca mulți bărbați din politică, arată un sexism cras” „Îmi amintesc de un caz celebru în care un membru PSD avea relații homosexuale cu un alt bărbat și prima lui reacție a fost să-l dea afară. Și atunci când un membru PSD are acțiuni sexiste, vădite împotriva femeilor, tendința este de a-l apăra. E un fel de băiețeală în politica românească venită din faptul că sunt în majoritate bărbați”, a declarat pentru libertatea.ro, Carmen Gheorghe, fondatoarea E-Romnja, prima organizație feministă romă.
Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: monitorulbt.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite