Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cinci zile de doliu naţional în SUA, în memoria morţilor de Covid. Ţara a depăşit pragul de 500.000 de decese

Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă, a anunțat că vor fi cinci zile de doliu național și steagurile vor fi coborâte în bernă, în SUA, pentru a marca faptul că 500.000 de americani au murit din cauza COVID-19.

Cinci zile de doliu naţional în SUA, în memoria morţilor de Covid. Ţara a depăşit pragul de 500.000 de decese
Comentează 0

Jen Psaki a anunțat că președintele Joe Biden va ordona doliu naţional şi ca toate steagurile să coboare în bernă timp de cinci zile pentru a marca „reperul solemn” a 500.000 de morți americani din Covid-19.

Mai târziu astăzi, președintele, prima doamnă, vicepreședintele și soțul vicepreședintelui vor marca reperul solemn privind cele 500.000 de vieți americane pierdute în fața Covid-19. Ei vor cere tuturor americanilor să se alăture într-un moment de reculegere în timpul unei ceremonii de aprindere a lumânărilor la apusul soarelui”, a declarat Psaki în cadrul conferinței de presă de luni de la Casa Albă, citat de New Strait Times.

De asemenea, președintele Biden va ordona doliu naţional şi coborârea tuturor steagurilor în bernă în următoarele cinci zile.

În acelaşi timp, luni, statul New York a înregistrat un nou minim în ceea ce privește rata de infectare cu noul coronavirus, fiind pentru prima dată când aceasta scade sub sub 3% după 23 noiembrie 2020. Cele mai recente teste au avut o rată de pozitivare de 2,99%, potrivit unor statistici la nivel statal date publicităţii de biroul guvernatorului Andrew Cuomo. În oraşul New York, cea mai recentă rată medie a testelor pozitive a fost de 4,41%. La nivelul statului, 75 de newyorkezi au decedat sâmbătă din cauza COVID-19, bilanţul oficial total ajungând la aproape 38.000 – printre cele mai ridicate din ţară.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite