Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cinci morţi în accident pe autostradă lângă graniţa maghiară

Cinci morţi în accident pe autostradă lângă graniţa maghiară
Comentează 4

În dimineaţa zilei de miercuri, 15 februarie, în jurul orei 9,00, pe Autostrada A2, adică pe segmentul care se continuă în Ungaria a Autostrăzii Timişoara - Nădlac, la aproximativ 2 km după intrarea pe teritoriul maghiar, a avut loc un grav accident de circulaţie, în care au fost implicate un TIR (ce aştepta să intre în vama maghiară), patru microbuze şi un Autocar Eurolines, care transporta în România 17 persoane.

În condiţiile unei ceţe dense şi a unui carosabil umed, TIR-ul staţionar a fost lovit în partea din spate de către un microbuz, apoi au mai urmat încă trei microbuze şi ultimul implicat în carambol a fost autocarul.

În urma impactului dintre cele şase maşini cinci persoane au decedat (adică patru la locul accidentului: doui turci, un bulgar şi un român) iar de-al cincilea mort se pare că este şoferul autocarului, transportat iniţial la un spital din Ungaria, împreună cu încă 12 victime.

„S-a activat planul roşu de urgenţă în judeţele Arad și Timiș și au fost mobilizate nouă mașini de intervenție, două de victime multiple, două de terapie intensivă mobile SMURD, încă două mașini de intervențieSMURD și trei de la SAJ. Ca număr de personal am intervenit cu 21 de persoane, dintrecare 6 medici, 5 asistenți, 8 paramedici și doi șoferi de la Ambulanță. Numărul total de persoane iimplicate în accident a fost de 39, fiind transportate la spitalele din Ungaria 12 victime, dintre care două în stare gravă și patru decedați”, ne-a relatat doctor Monica Putici, medic șef la UPU SMURD Arad.

„Am intervenit în sprijinul colegilor maghiari pe Autostrada A1, care intră în țară la Nădlac și s-a intervenit cu două autospeciale pentru victime multiple de la colegii de la ISU Timiș, cu patru autospeciale SMURD  și s-a participat pentru acordarea ajutorului medical de urgență celor 12 victime, dar, din păcate accidentul s-a soldat și cu 4 decedați”, ne-a precizat locotenent colonel Gârbău Cristian, împuternicit inspecor șef ISU Arad.

Vasile Zărăndan

Galerie foto (59)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite