Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cinci lucruri pe care n-ar trebui să le ții în dormitor

Lista cu obiecte pe care n-ar trebui să le ținem în dormitor este mai lungă decât am crede. De la dispozitive tech la mâncare, orice element care ne-ar perturba somnul trebuie să stea departe de această cameră.

Cinci lucruri pe care n-ar trebui să le ții în dormitor
Comentează 1

A lua masa în pat, în dormitor, ste una dintre cele mai proaste idei dacă vrei să te menții sănătos și să nu acumulezi kilograme în plus. Pe de o parte, te determină să nu te concentrezi la mâncare, ci la alte elemente care-ți distrag invariabil atenția, precum televizorul, laptopul, ori telefonul. Pe de altă parte, dacă dai pe jos oricât de puține firimituri poți atrage nu doar insecte, ci și bacterii. 

Dacă ai probleme cu somnul, evită culori precum maro, violet, ori gri la vopseaua de pe pereți, mobilă, ori decorațiunile interioare. Un studiu susține că acestea nu induc relaxare. În schimb, optează pentru albastru, galben, argintiu, verde sau chiar portocaliu.

Dacă spațiul îți permite, nu amenaja biroul în dormitor. Dacă trebuie să lucrezi de acasă, mută-l pe un hol, aproape de balcon, ori în altă cameră.

Unele studii spun că undele emise de telefoanele mobile pot favoriza apariția cancerului. Această legătură nu este demonstrată, încă, dar specialiștii ne recomadă să nu păstrăm smartphone-ul în dormitor în timpul nopții.

Și TV-ul distrage atenția și poate contribui la instalarea insomniei. Pentru un somn odihnitor, n-ar trebui să te uiți la televizor în dormitor.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite

Inchide