Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ciclonul din Cehia se îndreaptă spre România. Cât de GRAVĂ este situația

Ciclonul care a provocat tornada devastatoare din Cehia se îndreaptă spre România. Meteorologii avertizează că țara noastră riscă să fie lovită de furtuni puternice. În Cehia, tornada a măturat totul în cale și a luat cel puțin cinci vieți, relatează Realitatea PLUS.

Ciclonul din Cehia se îndreaptă spre România. Cât de GRAVĂ este situația
Comentează 0

În timpul tornadei din Cehia, vântul a atins viteze de peste 320 de kilometri la oră.

Ciclonul care a provocat această tornadă fără precedent în țara din centrul Europei se deplasează acum către estul continentului, adică inclusiv către România. Meteorologii spun că acesta va duce și la noi la furtuni puternice. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis deja atenționări de furtuni de tip cod galben și cod portocaliu, valabile pentru întreg teritoriul României.

Astfel, toată ţara se află, astăzi, până aproape de miezul nopţii, sub Cod galben de instabilitate atmosferică, potrivit unei avertizări emise de ANM. Este de așteptat ca, până la ora 23:00, instabilitatea atmosferică să se accentueze şi să se extindă, astfel încât în toate regiunile ţării vor fi perioade cu vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 40 litri/mp.

Potrivit ANM, vremea va fi instabilă şi în Capitală, pe parcursul zilei de astăzi. Cerul se va înnora şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu vijelii, intensificări ale vântului, grindină, averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi de 10 - 20 litri/mp, iar în unele cartiere de peste 25 litri/mp.

Temperatura maximă nu va mai sări de 30 de grade, așa cum s-a întâmplat în zilele precedente.

Vă reamintim că tornada care s-a produs zilele trecute în Cehia a avut efecte devastatoare. Peste 150 de persoane au fost rănite,în vreme ce multe altele și-au pierdut viața. În plus, foarte mulți oameni au rămas făru un acoperiș deasupra capului casele, și asta deoarece vântul puternic le-a distrus toată agoniseala de o viață. Pagubele sunt încă în evaluare. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite