Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ciclonul de la Marea Neagră face ravagii. Instabilitate meteo până în august

Un ciclon staționar la Marea Neagră a dat peste cap toate prognozele meteorologilor pentru perioada verii.

Ciclonul de la Marea Neagră face ravagii. Instabilitate meteo până în august
Comentează 0

Ciclonul de la Marea Neagră este unul staționar și declanșează fenomene mai violente decât în mod normal, avertizează meteorologii. În zona Dobrogei sunt așteptate cantități importante de apă în intervale scurte

"S-a instalat un ciclon la Marea Neagră, o zonă ciclonică care afectează tot Sud-Estul Europei. Se manifestă prin averse cu caracter torențial, vânt puternic, condiții de grindină. Este o linie de instabilitate care aduce fenomene mai violente decât în mod normal, cantități importante de apă în intervale scurte. Este un ciclon staționar, fenomenle vor afecta sud-estul României și zona Dobrogei cel puțin pe parcursul zilei de miercuri și joi, dar fenomene de instabilitate vor rămâne până la sfârștitul lunii", a explicat la Realitatea TV meteorologul Alina :erban de la ANM.

Nu sunt vești bune pentru turiștii de pe litoral. Cel puțin până diseară, în Constanța și în Tulcea este cod portocaliu de ploi și vijelii, iar meteorologii spun că vor cădea cantități însemnate de precipitații. De asemenea, în mai bine de jumătate dintre județele țării se menține o atenționare cod galben de vreme rea.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite