Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ciclon periculos peste România. Vor fi ploi și vijelii

Un ciclon periculos se va poziţiona deasupra ţării noastre și vor fi înregistrate precipitații, vijelii și căderi de grindină începând de astăzi până joi.

Ciclon periculos peste România. Vor fi ploi și vijelii
Comentează 0

"Influențele sistemelor noroase asociate ciclonului se resimt încă de astăzi. Fenomenele se resimt mai intens la noapte, în cursul zilei de mâine și joi. Timp în care vom vorbi despre o vreme instabilă cu averse ce vor avea caracter torențial, intensificări ale vântului, vijelii, căderi de grindină și cantități de apă însemnate.

În partea de S-V a țării se vor semnala cantități de precipitații de 40-60 l/mp. În acest interval: astăzi, mâine și poimâine, activitatea acestui ciclon va fi mai intensă în vecinătatea de SV a țării. Din fericire, țara noastră va fi doar traversată (nr. nu lovită) de acest ciclon.", a spus Gabriela Băncilă, meteorolog ANM la REALITATEA TV.

Prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie arată că în a doua jumătate a lunii mai vremea se va răci. Mai mult, în toată țara sunt anunțate ploi puternice.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudvestice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în vestul şi sud-vestul României precum şi la munte.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite