Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Chișineu-Criș, oraș verde

Moment important pentru orașul CHIȘINEU-CRIȘ. Acesta a intrat oficial în familia orașelor verzi, de acum găsindu-se PE HARTA RECICLĂRII. 

Chișineu-Criș, oraș verde
Comentează 0

„Zi de zi ne confruntăm cu aceeași problemă: gunoaie răspândite prin tot orașul, ambalaje purtate de vânt peste tot. Zonele aglomerate, cum sunt cele dintre blocuri, sufocate de containere arhipline, din care deșeurile se întind prin parcări și spațiile verzi. NU ACCEPT O ASEMENEA «PATĂ» PE FAȚA ORAȘULUI NOSTRU!!!  Așa că după ce am analizat variantele tehnice disponibile pe piață, am identificat o soluție, a cărei implementare o începem ACUM. Am propus în bugetul local al anului 2021 achiziția de PLATFORME MODULARE supraterane galvanizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Platformele modulare sunt închise, prevăzute cu fante colorate, specifice fiecărui tip de deșeu: 

Galben - pentru metal și plastic 

Albastru - pentru hârtie și carton 

Verde - pentru sticlă  

Negru-maro - pentru deșeuri menajere și biodeșeuri  

Începem cu achiziția a 34 de astfel de module, care vor fi amplasate în zonele de ridicare a deșeurilor de la blocuri (Teilor, Înfrățirii, Primăverii, «blocurile verzi», blocurile din Pădureni, blocurile de garsoniere, blocurile ANL), precum și module pentru plastic la principalele fântâni arteziene. 

Primul modul, drept model, a sosit și poate fi văzut «pe viu» in curtea primăriei! 

Sunt convins, am mai spus-o, că ne dorim un oraș curat și civilizat. Eu, ca primar, administrația orașului, împreună cu voi toți trebuie să facem primii pași spre colectarea selectivă a deșeurilor. Trebuie să ne îndreptăm spre NORMALITATE, pentru protejarea mediului în care trăim și implicit a sănătății noastre", a scris pe pagina sa de Facebook, primarul orșului Chișineu-Criș, Flavius Chereji. Felicitări pentru o astfel de abordare corectă și ecologică pentru oamenii din acest oraș.  

Sorin Ghilea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite