Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cetăţeni vietnamezi cu documente false, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni din Vietnam care au încercat să iasă din România folosindu-se de două paşapoarte false.

Cetăţeni vietnamezi cu documente false, depistaţi la frontieră
Comentează 0

În data de 27.05.2017, ora 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota,  județul Arad, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară două persoană de sex masculin, care la controlul de frontieră s-au legitimat cu două paşapoarte cu însemnele autorităţilor din Hong Kong.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate sunt false, motiv pentru care bărbatii au fost dusi la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni vietnamezi Phuc D. şi Thanh L., ambii în vârstă de 19 de ani, care au intrat legal în România.

Faţă de cele constatate, tinerii au declarat că au obţinut paşapoartele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc şi au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite