Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se deschid granițele cu Ungaria în patru puncte noi din Arad

Patru puncte temporare de trecere a frontierei vor fi deschise o dată pe săptămână, acestea fiind situate în localități din Arad care au beneficiat de proiecte europene prin care au fost modernizate drumurile transfrontaliere, însă nu au putut fi utilizate pentru că nu există puncte de control.

Se deschid granițele cu Ungaria în patru puncte noi din Arad
Comentează 2

Potrivit unui anunț făcut de conducerea Consiliului Județean (CJ) Arad, în urma unor discuții care au avut loc între autoritățile competente s-a luat decizia deschiderii temporare a unor puncte de trecere a frontierei cu Ungaria.

Miercuri, reprezentanții CJ Arad s-au întâlnit cu cei ai Poliției de Frontieră și cu primarii comunelor situate în apropierea graniței cu Ungaria, pentru a stabili programul de funcționare a celor patru noi puncte de trecere a frontierei care vor fi deschise temporar.

Astfel, conform vicepreședintelui CJ Arad Sergiu Bîlcea, începând cu sfârșitul acestei săptămâni, punctele de trecere Nădlac – Csanádpalota, Variașu Mic – Dombegyház, Grăniceri – Elek și Iermata Neagră – Dénesmajor vor fi deschise câte o zi pe week-end. Primul va fi deschis duminica, între orele 8 și 16, iar următoarele două (Variașu Mic și Grăniceri) vor fi deschise sâmbăta, între orele 9 și 17. Al patrulea punct, de la Iermata Neagră, va fi deschis tot sâmbăta, dar între orele 10 și 19.

”Ne doream de mult să vedem deschise aceste puncte de trecere. Prin acestă inițiativă vom pune în valoare drumurile peste frontiera româno-ungară pe care Județul Arad și partenerii săi din Ungaria le-au construit din fonduri europene și care până în prezent au stat nefolosite. De asemenea, pentru locuitorii din zonă deschiderea acestor puncte de trecere va fi un avantaj. Ei vor putea să își viziteze mai ușor rudele sau prietenii de peste graniță fără să facă ocoluri care până acum îi costau timp și bani”, a declarat vicepreședintele CJ Arad Sergiu Bîlcea.

Autoritățile arădene spun că aceasta este ”o primă etapă în reînodarea legăturilor între comunitățile situate de o parte și de alta a frontierei”.

”Acest demers va fi desăvârșit în momentul în care România va intra în Spațiul Schengen, iar punctele de control la frontieră practic vor dispărea”, a mai spus Bîlcea.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite