Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cetatea Voluntarilor vrea să realizeze pe stadionul Gloria cea mai mare inimă umană

Cetatea Voluntarilor vrea să realizeze pe stadionul Gloria cea mai mare inimă umană
Comentează 0

Voluntarii din Cetate, conduşi de Anamaria Nyeki, vor să realizeze pe data de 26 februarie cea mai mare inimă umană pentru a susţine Ziua Internaţională a Bolilor Rare.

Evenimentul Ziua Internaţională a Bolilor Rare (Inima Umană) este la a IV-a ediţie şi va avea loc pe stadionul Gloria din municipiul Arad, începând cu ora 11.00.

„Participanţii vor fi elevi, studenţi şi copii de grădiniţă. Am dori să doborâm recordul, deoarece ne-am propus să adunăm 6000 de participanţi pentru a face cea mai mare inimă umană”, spune Anamaria Nyeki. În primul an la acţiune au participat 800 de persoane, în cel de-al doilea puţin peste o mie. Anul trecut 2000, iar acum se doreşte recordul.

Peste 8.000 de tipuri de boli rare au fost identificate până în prezent şi afectează în mod direct viaţa de zi cu zi a peste 30 de milioane de persoane doar la nivel european, reprezentând peste 8% din populaţie. Natura complexă a bolilor rare şi accesul limitat la tratamente şi servicii fac ca de cele mai multe ori membrii familiei să fie singurii solidari cu cei care au o boală rară, singuri care le oferă sprijin şi îngrijire.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite