Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cerere de finanţare pentru un compartiment de radioterapie cu energii înalte

Realizarea unui comartiment de radioterapie cu energii înalte este unul dintre proiectele importante aflate pe agenda de lucru a Consiliului Județean Arad. Proiectul a fost preselectat de către Guvern pentru a fi finanțat din PNRR.

Cerere de finanţare pentru un compartiment de radioterapie cu energii înalte
Comentează 0

Consilierii județeni au aprobat depunerea cererii de finanțare, proiectul fiind în valoare de 185 milioane  lei inclusiv T.V.A. Totodată, a fost considerată oportună alocarea de la bugetul propriu al județului a sumei de 9,2 milioane lei T.V.A. inclus, sumă care reprezintă 5% din cheltuieli.

„Consiliul Județean Arad a construit un spital de Oncologie, el este aproape finalizat ca și construcție, iar realizarea radioterapiei va însemna un plus în tratarea afecțiunilor oncologice, pentru ca pacienții bolnavi de cancer să nu mai plece în alte județe, departe de casă, pentru radioterapie. Este un gest de respect pe care Consiliul Județean Arad îl face față de acești oameni. Spitalul de Oncologie va avea 50 de paturi pe o suprafață construită desfășurată de aproximativ 3.500 metri pătrați. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 13 milioane lei. Pentru prima oară când Aradul își construiește un Spital de Oncologie amenajat special în acest scop, cu circuite separate și aparatură modernă. Sperăm că acesta va fi completat de obținerea finanțării pentru secția de radioterapie, astfel încât să putem oferi, la Arad, un act medical complet pentru persoanele care suferă de această cumplită boală”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.  

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite