Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cercetători din Timișoara propun Chinei un vaccin împotriva coronavirusului

Un grup de cercetători din Timișoara, de la Institutul OncoGen sunt gata să propună Chinei un leac pentru combaterea coronavirusului, scrie newsweek.ro.

Cercetători din Timișoara propun Chinei un vaccin împotriva coronavirusului
Comentează 0

După cum îi spune și numele, Institutul OncoGen este un institut de cercetare în domeniul oncologic. Profesorul dr. Virgil Păunescu directorul institutului cu pricina susține că împreună cu echipa sa a găsit similitudini între imunterapiile pentru tratarea cancerului și obținerea vaccinurilor pentru bolile infecțioase.

„Văzând povestea cu coronavirusul, am luat în considerare că în cazurile Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS)  și  Middle East Respiratory Syndrome (MERS) nu s-a obținut nici până în prezent un vaccin, cu toate că au fost colective care au lucrat și lucrează pentru acest lucru. Noi ne-am pus de la început problema dacă nu cumva aceșt viruși precum SIDA și EBOLA au o particularitate care îi face să nu poată fi combătuți cu vaccinuri obținute după tehnologiile clasice. Altfel spus, tehnologiile clasice de obținere a vaccinurilor în viruși a ajuns la limita posibilităților. Asta s-a văzut când a apărut SIDA pentru care avem tratament, dar nu avem nici până acum vaccin. S-a văzut și cu EBOLA, cu SARS și cu MERS. E clar că mecanismele clasice de abordare ale vaccinologiei în aceste virusuri nu par să funcționeze. […] Văzând asta, și având experiența unei alte abordări, am adaptat cercetarea noastră la bolile infecțioase, la viruși. Trebuie să precizez că în oncologie, în manipularea sistemului imun, așa zisele vaccinuri antitumorale sunt personalizate. Adică sunt produse pentru fiecare paceint în parte, ținând cont de specificul sistemului imun. Lucrul acesta e posibil în cancer și a dat ceva rezultate, dar trebuie făcut individ cu individ și nici aici nu e clar de ce unii răspund iar alții nu, la aceste vaccinări. Evident, în caz de epidemii această metodă nu poate fi aplicată, când ai milioane de oameni de vaccinat. Atunci noi am pus pe piață un concept pe care eu nu l-am mai văzut până acum, dar care este posibil să fie cunoscut și de alții, de vaccinare regional-personalizată”, arată directorul OncoGen. Acesta a ținut să precizeze că s-a ajuns la o structură proteică, un amestec de mai multe proteine, care să acopere 90% din populația României, ceea ce înseamnă că poate fi oprită o epidemie. De asemenea, s-a lucrat și la un studiu și laprofilul genetic al populațiilor din China, pentru ca timișorenii să le facă și chinezilor o propunere mai elaborată.

Intrați aici pentru mai multe detalii: https://newsweek.ro/sanatate/un-grup-de-cercetatori-romani-va-propune-chinei-un-vaccin-pentru-coronavirus

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite