Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cel mai nou obicei sexual al tinerilor îi șochează pe experți. Voi faceți așa ceva?

Tinerii de 20-24 de ani au un obicei sexual care îi pune pe gânduri pe experți. Sunt total diferiți față de generațiile mai în vârstă. 

Cel mai nou obicei sexual al tinerilor îi șochează pe experți. Voi faceți așa ceva?
Comentează 0

Tinerii născuți în anii '90 fac mai puțin sex decât generațiile născute în anii '60-'70, spun experții.

Un studiu al Universității din San Diego făcut pe 27.000 de tineri arată că aceștia au găsit alte moduri de a-și petrece timpul, notează dailystar.co.uk.

Potrivit studiului, în jur de 15% dintre tinerii născuți în anii '90 nu au avut parteneri sexuali până acum. Prin comparație, doar 6% dintre tinerii născuți în anii '60-'70 nu aveau parteneri sexuali până la 25 de ani.

Experții cred că de vină sunt mai mulți factori, printre care consumul mai mic de alcool și atenția sporită la sarcinile nedorite sau la bolile cu transmitere sexuală.

Profesorul Jean Twenge spune însă că un motiv important este apariția Internetului.

"Site-urile și aplicațiile pentru relații ar trebui, în teorie, să îi ajute pe tineri să își găsească parteneri sexuali mai ușor. Totuși, tehnologia ar putea avea un efect advers dacă tinerii petrec mai mult timp online și mai puțin timp interacționând unul cu celălalt", spune Twenge.

"Această generație este mai puțin dispusă să își asume riscuri, iar această atitudine influențează și obiceiurile sexuale", mai spune profesorul.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite