Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cei doi polițiști arădeni care au primit mită de la șoferi, trimiși în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a celor doi agenți de la Poliția Rutieră care ar fi primit mită de la șoferi.

Cei doi polițiști arădeni care au primit mită de la șoferi, trimiși în judecată
Comentează 0

Conform procurorilor, în 28 septembrie 2015, în jurul orei 13,00, polițiștii Hotăran Gheorghe şi Daniel Claudiu Răzvan s-au deplasat pe o stradă din Arad pentru a constata existenţa unei coliziuni între două autovehicule, soldată exclusiv cu pagube materiale.

”La faţa locului, inculpaţii au pretins şi primit de la inculpatul Iakob Ioan Alexandru şi de la martorul P.I. - persoane implicate în evenimentul rutier cercetat - suma de 400 lei, respectiv de câte 200 lei fiecare, pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, mai precis, să nu constate faptele contravenţionale, să nu întocmească proces-verbal de contravenţie şi să nu aplice sancţiunile legale corespunzătoare (amendă şi suspendarea dreptului de a conduce)”, precizează un comunicat al Parchetului.

Mituitorul Iakob Ioan Alexandru și-a recunoscut fapta, fiind de acord cu aplicarea unei pedepse de doi ani şi şase luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

În cazul polițiștilor, dosarul a fost înaintat Tribunalului Arad, ei fiind acuzați de câte două infracţiuni de luare de mită şi de infracţiunea de abuz în serviciu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Arad, Lorena Pîrvulescu, a declarat, recent, că cei doi agenți au fost puși la dispoziția conducerii instituției, care a dispus declanșarea procedurii cercetării prealabile disciplinare. Atribuțiile lor au fost restrânse pe perioada cercetărilor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite