Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce tarife se vor percepe pentru folosirea Stadionului Francisc Neuman / UPDATE: Primăria susține că astfel se acoperă cheltuielile de întreținere

Primul punct aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de vineri a CLM este cel „privind aprobarea tarifelor utilizate pentru exploatarea Stadionului Municipal Arena Francisc Neuman, prin completarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului  Arad 204/2019 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a bazelor sportive proprietate publică a Municipiului Arad, în administrarea Consiliului Local al Municipiului Arad”.

Ce tarife se vor percepe pentru folosirea Stadionului Francisc Neuman / UPDATE: Primăria susține că astfel se acoperă cheltuielile de întreținere
Comentează 1

Update 1 Primăria susține că astfel se acoperă cheltuielile de întreținere

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în legătură cu proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru exploatarea Stadionului Municipal Arena Francisc Neuman ce va fi supus votului în ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Arad din data de 9 octombrie 2020, Primăria Arad face următoarele precizări:

 În vederea stabilirii tarifelor de utilizare a Stadionului Municipal în conformitate cu prevederile legii, Primăria Arad, prin serviciul de specialitate, a ținut cont de cheltuielile  estimative pe care le presupune întreținerea stadionului. Astfel,  s-a ajuns la valoarea de 13.500 lei, tarif pentru închirierea bazei pentru o competiție sportivă, antrenament oficial și meci oficial și include posibilitatea folosirii suprafeței de joc, a două vestiare, a cabinetului medical și a celui antidopping. Rezultă astfel un tarif de 1.928,57 lei/oră pentru închirierea Arenei Francisc Neuman. 

 În țară, închirierea în condiții similare a Stadionului Ilie Oană din Ploiești ar însemna 17.500 lei, a Stadionului Municipal Târgu Jiu 35.000 lei,  la care se adaugă 50 % din valoarea biletelor vândute. Tarife incomparabil mai mari găsim la Cluj Napoca unde Arena Cluj se închiriază pentru evenimente fotbalistice cu 9.000 euro, iar  la Craiova Stadionul Ion Oblemenco pratică un tarif de 8.200 euro pentru găzduirea unui meci Liga 1. 

 


Dacă proiectul va trece de votul consilierilor municipali, cei care vor dori să folosească Stadionul Francisc Neuman vor trebui să plătească următoarele tarife:

Nr. crt.

        Denumire activitate

 

      Tarif lei  (cu TVA)

1.

Închiriere spații pentru publicitate (gen acele panouri montate în jurul terenului de fotbal pentru publicitate)2

Lei/mp/ meci

10

2.

Utilizare stadion – evenimente fotbalistice  cupe interne, competiții interne, internaționale și feminine, tineret și juniori (antrenament oficial în preziua meciului și meci).

  • Meci oficial, durată maxim 5 ore
  • Antrenament oficial, durată maxim 2 ore

Include suprafața de joc, 2 vestiare, cabinet medical, cabinet antidopping, tribune

lei/eveniment

13.500

3.

Închiriere vestiare în afara competițiilor sportive sau vestiar suplimentar în timpul competițiilor

Lei/ora

100

4.

Închiriere vestiare în afara competițiilor sportive sau vestiar suplimentar în timpul competițiilor

Lei/4 ore

300

5.

Închirierea unor spații destinate depozitării materialelor

Lei/mp/lună

15

6.

Închirierea unor spații cu altă destinație

Lei/mp/lună

15

7.

Nocturnă

Lei/oră

180

8.

Degivrare

Lei/oră

 285

De menționat că În cazul închirierii bazei sportive pentru efectuarea antrenamentului, se vor pune la dispoziție, de către administratorul bazei, terenul și vestiarele. „Stadionul Municipal Arena Francisc Neuman nu se închiriază pentru efectuarea de antrenamente, exceptând antrenamentul oficial din preziua meciului oficial”, se arată în proiectul de hotărâre.

Foto: uta-arad.ro


Scrie un comentariu

trimite