Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce spune parfumul unui bărbat despre el?

Comentează 1

Unul dintre cele mai irezistibile aspecte ale unui bărbat este felul în care miroase. Probabil că nu de puține ori ai întors capul să te uiți la un tip care a trecut pe lângă tine, doar pentru că ai simțit un miros plăcut în aer. Dar ce poate spune parfumul despre personalitatea unui bărbat?

Nu există reguli în materie de parfumuri bărbați. Așa cum noi, femeile, ni le alegem pe cele care ne plac, bărbații probabil că fac la fel. Cu toate acestea, putem vedea că există o anumită legătură între parfumurile pe care le alegem și personalitatea noastră. Cu siguranță, în cazul bărbaților este la fel.

Iată câteva semne despre cum ar putea fi un bărbat în funcție de parfumul pe care îl poartă:

1. Parfumuri fresh sau cu arome de citrice

Bărbații care iubesc sportul, exercițiile fizice și activitatea în general preferă să folosească frecvent parfumuri cu arome de citrice. Alții optează pentru parfumuri cu arome care amintesc de valurile mării. Acești bărbați petrec mult timp în sala de sport și caută o companie feminină care are același interes și pasiune pentru sport. Dar nu este vorba atât de mult de faptul că le pasă de aspectul lor fizic - deși acesta poate fi un motiv pentru a face mișcare - ci de faptul că le place să se mențină activi. Efectiv, nu pot sta locului!

2. Parfumuri cu arome lemnoase

Acești bărbați sunt tradiționali și preferă naturalețea. Ei tind să fie încrezători în ei și le place tot ce e natural. Se îmbracă foarte bine, au grijă de aspectul lor și dau importanță stilului partenerului lor.

Așadar, dacă vrei să cucerești un astfel de bărbat, trebuie să fii atentă la aspectul tău. Totuși, fii tu însăți și păstrează un aer formal! Asta este o opțiune excelentă, deși nu veți crea împreună o atmosferă foarte amuzantă sau nebunească din prima, dar cu siguranță vă veți bucura de o conversație nemaipomenită.

3. Parfumuri cu esențe orientale

Aceste tipuri de parfumuri bărbați provin din rășini și mirodenii din Orient, cum ar fi chihlimbarul sau moscul, printre multe altele. Bărbații care preferă aceste parfumuri au o personalitate exotică. Totuși, deși sunt imprevizibili, poti fi o companie excelentă, tocmai datorită misterului lor și diversității gusturilor pe care le au. De obicei, sunt senzuali și amuzanți, însă vor exista situații în care te vei confrunta cu anumite idei din partea lor, care vor părea un pic extreme.

4. Parfumuri cu esențe de flori și fructe

Bărbații mai tineri sunt, probabil, cei care preferă aceste tipuri de parfumuri, deoarece pot fi confundate cu parfumurile pentru femei. Cu alte cuvinte, aceste parfumuri se îndepărtează de stereotipul de masculinitate și sunt destinate bărbaților îndrăzneți. Sunt de obicei veseli și pasionali, cu idei netradiționale despre rolul bărbatului și cel al femeii, atât în societate, cât și în relațiile de cuplu.

Așadar, rămâne o singură întrebare la care trebuie să răspundem: de ce parfumul ne influențează atât de mult alegerea partenerului?

Toată lumea este atrasă de cineva din motive foarte diferite. Și fiecare în parte miroase la fel de diferit. Este binecunoscut faptul că mirosul corporal influențează alegerea unui partener. Și nu trebuie să faci prea multe experimente pentru a-ți da seama că un miros neplăcut te va face să excluzi o persoană din cercul tău de prieteni sau de potențiali iubiți.

Iată și explicația!

Cercetătorii au demonstrat că unele dintre genele care codifică sistemul imunitar sunt implicate în producerea mirosului nostru natural. Cu alte cuvinte, mirosul corporal se adresează direct sistemului nostru imunitar.

În anii 1990, o echipă de cercetători a efectuat așa-numitele ,,experimente cu tricouri transpirate". Acesta a constat în mirosirea tricourilor în care băieții, fără să fi folosit parfum, deodorant sau săpun parfumat, au dormit două nopți la rând. Oamenii de știință au descoperit că femeile preferă mirosul bărbaților care au gene ale sistemului imunitar diferite de ale lor.

Câțiva ani mai târziu, au fost efectuate mai multe teste în cadrul cărora fiecare participant a putut recunoaște un anumit parfum: cel la care fuseseră adăugate particule din sistemul său imunitar, care îi caracterizau propriul miros corporal.Și, bineînțeles, au ales și acel parfum ca fiind preferatul lor.

Mirosul de atracție și mirosul de succes

Cu acest titlu sugestiv a fost publicat recent un articol științific care analizează influența stimulilor olfactivi asupra percepției noastre cu privire la ceilalți, de la parfumuri de damă delicate, la mirosuri neplăcute.

Acesta indică faptul că există o gamă întreagă de mirosuri corporale care influențează modul în care percepem o altă persoană: dacă o găsim atrăgătoare, ce vârstă are, dacă este stresată sau suferă de anxietate, dacă este bolnavă și chiar dacă are anumite trăsături de personalitate.

Dar asta nu e tot! Atât prezența unui miros, cât și absența unui miros neplăcut influențează încrederea în sine a unei persoane, ceea ce afectează, fără îndoială, cât de atractivă este pentru ceilalți. Acest lucru ne aduce la importanța binecunoscută a mirosului în impresia pe care o putem face la o întâlnire sau la un interviu de angajare.

Nu uita însă că personalitatea cuiva este definită de mai mulți factori! Totuși, parfumul și mirosul îți pot oferi câteva indicii despre cum este cineva. Vei putea confirma sau infirma aceste indicii pe măsură ce ajungi să cunoști mai bine persoana de lângă tine.


Scrie un comentariu

trimite