Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce spune Gheorghe Falcă despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR

Europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, susţine că a aflat cu stupoare că Viorica Dăncilă a fost numită consilier la BNR. În opinia acestuia, politizarea Băncii Naţionale a României este un pas foarte periculos.

Ce spune Gheorghe Falcă despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR
Comentează 1

„Am aflat astăzi cu stupoare că fostul premier Viorica Dăncilă a fost răsplătită pentru «succesele» guvernării pe care a condus-o cu un post de consilier la Banca Națională a României. Oare care sunt meritele ce au recomandat-o pe Dăncilă? Slaba guvernare pe care a condus-o sau bâlbele publice care i-au adus notorietatea? Viorica Dăncilă a fost recrutată direct, poziția pe care o ocupă nefiind una ocupată prin concurs, așa că sforile trase i-au fost suficiente pentru a intra în Banca Națională. Un post asigurat prin tertipuri specifice social-democraților, fără transparență în deciziile luate, și un salariu de lux: 16 mii lei lunar pentru prermierul care a lăsat în urmă o Românie în impas, în pragul crizei financiare.

Politizarea Băncii Naționale a României, o instituție care ar trebui să asigure un climat de stabilitate și siguranță pe piața financiar-bancară din Românie este un pas foarte periculos, cu atât mai mult cu cât România are nevoie de luciditate, predictibilitate și siguranță în această perioadă”, a transmis președintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide