Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la pâine

Mulți ocolesc pâinea când sunt la dietă. Cu toate acestea, este unul din alimentele de bază, fiind indispensabilă în alimentaţia zilnică datorită proprietăţilor nutritive, cât și conţinutului în substanţe care dau energie.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la pâine
Comentează 0

Fiind bogată în glucide complexe, proteine vegetale, dar săracă în lipide, pâinea îți permite să corectezi dezechilibrele alimentare. O felie de pâine albă are 75 de calorii, iar o felie de pâine neagră, completă sau cu cereale nu depășește 60 – 65 de calorii.

Pâinea din cereale integrale este făcută dintr-un amestec de tărâțe de grâu, orz și secară. Este bogată în fibre și vitamine. Conține multe elemente nutritive, în special vitaminele B și E, zinc, fier și seleniu.

Pâinea din grâu integral este făcută din făină care conține 3 tipuri de fibre, fiind o sursă de carbohidrați buni, proteine, fier, vitamina E, riboflavina și niacină.

De asemenea, pâinea de secară se găsește de obicei în variante combinate, cu făină de grau integral sau cu tărâțe. Are un gust deosebit, este mai bogată în fibre decât pâinea din grâu și este foarte sățioasă. Este bună pentru bolnavii de diabet zaharat incipient sau pentru cei care suferă de afecțiuni cardiovasculare, deoarece crește lent glicemia și conține o cantitate mare de magneziu.

Îți lipsește pofta de mâncare

Dacă renunți la pâine, ai mai puține pofte. Carbohidrații rafinați sunt faimoși pentru faptul că duc la creșterea necontrolată a cantității de zahăr din sânge pentru ca apoi aceasta să scadă brusc și dramatic. Acest carusel activează centrii dependenței din creier, ducând la apariția… poftelor. Semințele integrale, bogate în fibre previn această situație.

Ai mai puțină energie

Semințele integrale reprezintă o sursă minunată de fier, magneziu și vitamina B, toate esențiale pentru menținerea unui nivel optim de energie în organism. Lipsa acestor vitamine, inclusiv a magneziului, duce la încetinirea activității celulelor.

Află  de ce ar trebui să renunți la pâinea albă AICI!


Scrie un comentariu

trimite