Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce scrie presa din Muntenegru despre gafa cu Pristina a doamnei Dăncilă

Presa din Muntenegru nu a lăsat nesancționată gafa diplomatică a premierului României, Viorica Dăncilă, care a confundat capitala țării, Podgorica, cu capitala din Kosovo, Pristina.

Ce scrie presa din Muntenegru despre gafa cu Pristina a doamnei Dăncilă
Comentează 1

Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă majoră peste hotare. La finalul întrevederii cu premierul muntenegrean, Duško Marković, Dăncilă a greşit numele oraşului în care se afl: șefa Guvernului român era la Podgorica, dar a spus Priştina, capitala Kosovo, stat nerecunoscut de ţara noastră.

Muntenegru şi Kosovo au în spate o istorie sângeroasă. În 1998-1999, când Muntenegrul nu era stat independent, ci parte a Serbiei, la graniţă s-au dat lupte grele cu forţele kosovare.

Deși unii lideri PSD au sărit rapid în apărarea premierului Dăncilă considerând că este vorba de un "incident minor" care a trecut neobservat și care a fost exagerat de "propaganda de dreapta" din România, presa din Muntenegru a relatat cu seriozitate scăparea premierului român.

Cotidianul Vijesti din Muntenegru titrează în ediția de astăzi: "Gafă a premierului român la Podgorica: Mă bucur că sunt în Pristina..."

"Premierul român Vasilika-Viorica Dăncilă a făcut declarații la Vila Gorica în timpul unei vizite oficiale în Muntenegru. Ea a spus că aștepta cu nerăbdare să vină la Pristina, dar traducătorul a corectat-o, spunând Podgorica. Este interesant că materialele publicate de Guvernul Muntenegrului au ratat doar acele câteva secunde, însă eroarea a fost găsită și publicată de presa din România", titrează Vijesti în ediția electronică, preluând imaginile complete de la Realitatea TV.

O altă instituție media, Nezavisne Novosti, acuză guvernul muntenegrean că acoperă eroarea premierului român, în condițiile în a șters din filmul întâlnirii tocmai momentul în care Dăncilă pronunță cuvântul Pristina.

Publicația din Muntenegru reia informația că materialul publicat de Guvernul Muntenegrului "a ratat" doar acele câteva secunde, însă eroarea a fost găsită și publicată de mass-media din România.

Nici site-ul Mondo.me nu a lăsat să treacă neobservată gafa Viorică Dăncilă:

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a sărit în apărarea premierului Dăncilă după ce a confundat Podgorica cu Priștina. Acesta a spus, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că nu consideră că a fost o gafă a premierului, ci mai degrabă un incident neplăcut.

„Se mai întâmplă astfel de lucruri. Nu considerăm că a fost o gafă. Este un incident neplăcut, într-adevăr. S-a întâmplat și la noi când au venit delegații oficiale. Nu este prima dată. Dar propaganda ia fiecare cuvânt pe care îl zice premierul. Credeți-mă că a fost o exagerare ce a făcut presa de dreapta în ultimele ore. Nu este om pe pământ care să nu facă o greşeală, când îţi asumi greşeala, lumea înţelege, suntem oameni cu toţii, daca eram roboţi, nu greşeam, că aşa eram programati. Doamna Dăncilă, nu Viorica Vasilica, aşa cum îi spuneti voi, când era europarlamentar a deschis infinit de multe usi în Parlamentul European. Mai mult decât atât, este prima femeie prim ministru din istoria României", a spus Ştefănescu.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite