Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce puncte de trecere a frontierei pot fi folosite de lucrătorii transfrontalieri; două sunt din județul Arad

Lucrătorii transfrontalieri pot folosi opt puncte de trecere a frontierei româno-maghiare, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, miercuri dimineaţă, pe pagina sa de Facebook, scrie hirado.hu.

Ce puncte de trecere a frontierei pot fi folosite de lucrătorii transfrontalieri; două sunt din județul Arad
Comentează 0

Potrivit sursei citate, Péter Szijjártó a reamintit că în vederea încetinirii răspândirii epidemiei de coronavirus, atât guvernul maghiar, cât şi cel român a luat măsuri mai stricte în ceea ce priveşte traficul de pasageri de la graniţe.

„Însă aceste măsuri au creat dificultăţi celor a căror loc de muncă sau teren agricol se află pe partea cealaltă a graniţei”, a scris ministrul. Recent cele două guverne au încheiat un acord care să servească intereselor acestor lucrători transfrontalieri. În baza experienţei pozitive, respectiv în vederea simplificării vieţii comunităţilor care trăiesc în apropierea zonei de frontieră, acordul anterior a fost extins, mai scrie hirado.hu. Astfel, lucrătorii transfrontalieri care doresc să ajungă la locurile de muncă sau la terenurile lor agricole de pe partea cealaltă a graniţei, au la dispoziţie opt puncte de trecere a frontierei.

Autoritățile maghiare susțin că începând cu Paştele Catolic, lucrătorii transfrontalieri vor putea folosi punctele de trecere a frontierei de la Csengersima-Petea, Vállaj-Urziceni, Létavértes-Săcueni, Ártánd-Borş, Méhkerék-Salonta, Gyula-Vărşand, Nagylak-Nădlac și Kiszombor-Cenad.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite