Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce filme vedem la Arta de joi până sâmbătă

Fortăreața" deschide proiecțiile lunii februarie în cadrul Clubului de film, pelicula chehă va rula joi, 6 februarie de la ora 19:00, în sala mică a Cinema Arta.

Ce filme vedem la Arta de joi până sâmbătă
Comentează 2

Filmul urmărește viața cotidiană în Republica Moldovenească Nistreană (Transnistria) – o așa-zisă „democrație modificată”, în care libertatea de exprimare și libertatea de întrunire se află sub controlul strict al statului. Viața în Transnistria e dificilă, însă președintele Igor Smirnov insistă că, de fapt, e Raiul pe pământ – și, cu o orchestrare atentă a mesajelor media, plus câteva clipuri electorale excentrice, o parte dintre cetățenii țării par a se lăsa convinși să gândească similar. Pe lângă proiecția propriu-zisă a filmului, jurnalistul Teofil Grădinaru ne va spune câteva cuvinte înainte de film și va avea o discuție cu publicul la finalul proiecției.

„Balanța” beneficiază de o proiecție specială în data de 7 februarie, ora 19:00. Filmul este prima producție românească restaurată în format digital 4K de către Fundația9 și BRD - Groupe Société Générale. Regizată de Lucian Pintilie, „Balanța” este o co-producție româno-franceză și a avut premiera în 1992, la Festivalul de la Cannes. Filmul prezintă povestea unei tinere profesoare (Nela) și a unui medic (Mitică) dintr-un spital local, care încearcă să facă față ultimelor zile ale comunismului și luptă pentru normalitate într-o Românie marcată de stereotipuri. Intrarea la această proiecție are loc pe bază de rezervare. Pentru rezervări vă rugăm să ne scrieți la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau să ne contactați la numărul de telefon 0257/280526, după următorul program: luni-joi 9-16, vineri 9-13”, susțin reprezentanții cinematografului.

„Latte și cristalul fermecat” este propunerea din cadrul programului Filme pentru întreaga familie care va rula în 8 februarie, ora 18:00. Filmul este dublat în limba română. Curaj, încăpățânare, prietenie, loialitate - nimic nu e străin de mititica aricioaică Latte când are de recuperat cristalul fermecat care va alunga seceta din ținutul ei și al prietenilor ei.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite