Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce echipamente nu trebuie să lipsească din interiorul unei pizzerii?

Pizza rămâne unul dintre cele mai îndrăgite preparate, atât în țara noastră, cât și în afara ei, motiv pentru care, pizzeriile încă sunt la mare căutare.Dacă te gândești să îți deschizi o pizzerie, ți-am pregătit o listă cu echipamentele care nu trebuie să lipsească din interiorul bucătăriei tale pentru a începe să servești pizza la cel mai înalt nivel.

Ce echipamente nu trebuie să lipsească din interiorul unei pizzerii?
Comentează 0

 O parte esențială a construirii propriei pizzerii care să pună în valoare cele mai bune rețete de care dispui, este amenajarea bucătăriei. Alegerea ustensilelor și a accesoriilor ideale pentru bucătărie trebuie să fie analizată până la cel mai mic detaliu. Echipamentul și resursele adecvate care să reziste presiunilor utilizării zilnice și să răspundă nevoilor clienților reprezintă factorul definitoriu al succesului.

Cuptorul este fără doar și poate primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere! Cuptorul potrivit nu numai că îți va transforma pizzeria într-o experiență gastronomică de neuitat pentru clienții tăi, dar acesta va afecta totodată ritmul și producția. Înainte de a face o selecție în materie de cuptoare, trebuie subliniată importanța pe care o hotă profesională o are asupra procesului de gătit.

Aceasta nu doar că va împiedica orice eventualitate a unui incendiu, dar va crea un spațiu cât mai sigur atât pentru tine, cât și pentru angajații tăi. Acestea sunt esențiale pentru a face față atât fumului, cât și excesului de grăsime.

În top cele mai căutate cuptoare utilizate în pizzerii se află cuptoarele cu punte, cuptoarele transportoare și cuptoarele din cărămidă. Alegerea se va reduce la volumul și viteza la care aspiri să operezi și la tipul de pizza pe care vrei să îl oferi.

Cuptoarele transportoare vor reduce semnificativ timpul destinat preparării mâncării, în timp ce cuptoarele de cărămidă și punte vor necesita un anumit nivel de îndemânare și cunoștințe tehnice din partea bucătarului pentru a obține o pizza perfectă.

Întrucât există o serie cât mai numeroasă de cuptoare pentru pizza, alegerea celui potrivit nevoilor tale devine destul de dificilă. Dacă afacerea ta este axată pe pizza, este mai mult decât recomandat să investești într-un cuptor pe lemne, întrucât acestea ating temperaturi extrem de ridicate, oferindu-le clienților tăi experiența unei pizza ca la ea acasă. Prețul acestora este mai mare comparativ cu celelalte variante existente și necesită o întreținere mult mai atentă, dar, cu siguranță merită investiția.

Dacă ești în căutarea unei opțiuni mai prietenoase cu bugetul de care dispui, atunci un cuptor pentru pizza pe gaz ar putea fi varianta ideală pentru tine. Cuptoarele pe gaz nu se încing la fel de mult ca modelele pe lemne, dar sunt mult mai ușor de utilizat și nu necesită o întreținere atât de atentă.

Indiferent de tipul de cuptor pentru pizza pe care îl alegi, asigură-te că vei analiza extrem de atent piața, astfel încât să găsești cea mai bună variantă pentru tine și afacerea ta!

Refrigerarea este o altă parte vitală a oricărui restaurant, dar mai ales a unei pizzerii. Tipul potrivit de refrigerare va asigura că pizza este întotdeauna proaspătă și delicioasă. Există trei tipuri principale de refrigerare pentru restaurante: refrigerare verticală, refrigerare orizontală și refrigerare walk-in.

Refrigerarea verticală este cea mai bună pentru pizzeriile care dispun de un spațiu limitat. Ocupă mai puțin spațiu decât alte tipuri de sisteme de refrigerare pentru restaurante și poate fi instalat cu ușurință într-o bucătărie mică.

Refrigerarea orizontală este ideală pentru pizzeriile care au mai mult spațiu, iar refrigerarea walk-in este cea mai bună opțiune pentru restaurantele cu pizza care necesită refrigerare pentru cantități mari de ingrediente. Oferă cel mai mult spațiu și este cea mai eficientă opțiune energetică.

Indiferent de tipul de refrigerare pe care îl vei alege, este important să te asiguri că are dimensiunea potrivită. Alege o dimensiune care să găzduiască toate topping-urile, precum și orice alte nevoi de refrigerare ai putea avea.

Prin urmare, succesul oricărei pizzerii este influențat într-o proporție extrem de mare de echipamentele de care aceasta dispune. Cuptorul pentru pizza este nucleul bucătăriei, alături de cele mai bune cuțite îți vor garanta o pizza cu un blat subțire și pufos, servită într-o manieră profesională și în cel mai scurt timp. Nu uita de sistemele de refrigerat care te vor ajuta să păstrezi produsele proaspete!


Scrie un comentariu

trimite