Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce ai face dacă copilul tău s-ar naște mai „special”?

Ce ai face dacă copilul tău s-ar naște mai „special”?
Comentează 3

De câteva săptămâni tot văd diferite postări pe rețelele de socializare ale unor „familii tradiționale”, lucru care m-a scos din sărite, mai ales că știam că persoanele care postează numai tradiționale nu sunt. 
Aș vrea să încep prin definiția termenului de libertate din Dex : 
1. Posibilitatea de a acționa după propria voință sau dorință. 
2. Starea unei persoane libere care se bucură de deplina egalitate de drepturi civile și politice în stat.
„Omul are drept la viață și la fericire, deci are drept la libertate, căci nu este fericire fără libertate”, spunea BOLINTINEANU, și acum îmi pun următoarea întrebare:
Ce ai face dacă copilul tău s-ar naște mai „special”? Era o vreme când Hitler îi gaza pe cei „speciali”, pe copiii bolnavi și handicapați, lucrul acesta s-a întâmplat acum mult timp, trăim în secolul al XXI-lea și parcă România e tot acolo, în 1945... Natura își urmează cursul, noi de ce în România nu putem face lucrul acesta? Văd postări care mai de care, că fiecare vrea să îi ofere copilului o educație bună. Cum ne educăm copiii? Asta e una dintre marile probleme cu care ne confruntăm, că până la urmă totul pleacă de la educație. Dacă noi le spunem copiilor că nu au voie să se joace cu x și y din diferite motive, practic îi învățăm de mici să fie rasiști. De ce în România se râde de homesexuali, de handicapați, de nebuni? De ce nu putem vedea altfel lucrurile? De ce aud pe stradă oameni care fac mișto când văd doi bărbați ținându-se de mână dar oricine are o fantezie  cu două femei? Ei nu au aceleași drepturi? Ei nu au dreptul să fie fericiți? Încă reprezintă un act de curaj să susții în România că ești homosexual.
În alte țări lucrurile stau diferit, în alte țări ești respectat, de ce credeți că țara noastră e unde e? Pentru că nu avem respect unul față de celălalt. Suntem un popor de limitați, biserica și politica încearcă să ne dezbine și mai mult și să creeze și mai multă ură între oameni.  Îmi aduc aminte de un film care a luat  în 2016 premiul Oscar pentru cel mai bun film.  Se numește ,,Spotlight” iar subiectul filmului este ancheta jurnalistică a ziarului ,,Boston Globe” pe tema abuzurilor sexuale comise asupra unor copii din familii vulnerabile de către un număr important de preoți catolici. Zilele trecute am văzut tot felul de declarații care efectiv mă scârbeau, cum vorbeau ei de faptul că nu ai credință dacă nu mergi la referendum. Eu cred că nu contează ce religie ești, ce naționalitate ești atâta timp cât dai dovadă că ai caracter. De ce în România sunt mai multe biserici decât spitale? De ce la unele mănăstiri te simți ca într-un resort de 4 stele? Credința ține de lux? Câte scandaluri au fost în ultima perioadă și în România? Cu preoți, călugări care erau homosexuali sau care molestau copii?  La biserică aclamăm că iubirea de oameni este soluția, dar homosexualii sau lesbienele ce sunt? 
Nu merg la referendum pentru că mi se pare cea mai mare idioțenie să cheltui atâtia bani pentru o chestie banală? De ce nu s-a investit într-un spital pentru copii? De ce nu se investește în educație? Nouă, românilor ne este frică să spunem ceea ce simțim pentru că așa am fost învătați, pentru că așa ni s-a spus. Suntem coada Europei și tot nu vrem să ne deșteptăm? Ce educație le oferim copiilor când ultimul studiu al celor de la Institutul de Sănatate Publică din București ne arată că în ultimii opt ani cazurile de obezitate la școlari s-au dublat? 
Ce educație le oferim copiilor, când în unele famiili tradiționale mama e cu ochiul vânăt în fiecare zi?
Dacă ne credem atâta de credincioși, de ce facem copii și îi dăm spre adopție și nu ne convine când un cuplu de homosexuali vor să îi adopte? Eu cred că o educație mult mai bună ar primi-o acei copii decât aceia care sunt bătuți în fiecare zi de familiile tradiționale.
Familie  tradițională e și atunci când  bărbatul se duce la prostituate? Ar trebui să se facă un referendum și pentru asta: preacurvia se pedepsește cu închisoare de la 1-10 ani, depinde de câte ori ai păcătuit! 
Familie tradițională e tot atunci când fiecare are un amant sau amantă dinainte să se căsătorească?
Ne place să aruncăm cu pietre, să ne dăm mari cu familiile tradiționale, mai ales în perioada sărbătorilor, îl blamăm pe vecinul că nu și-a dus gunoiul când noi stăm cu gunoiul adunat de o săptămână sub covor.
Oameni buni, treziți-vă și deschideți-vă sufletele, nu mai judecați oamenii după orientarea sexuală, după aspect, după handicap. Fiecare om s-a născut cu dreptul la viață și îmi place să cred că trăim într-o țară democratică, unde principiul libertății este respectat!

 

Coco


Scrie un comentariu

trimite