Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CCR a admis sesizarea depusă de președinții Parlamentului; cum a reacționat premierul Ludovic Orban

Curtea Constituțională a admis astăzi sesizarea depusă de șefii Parlamentului în ce privește nominalizarea lui Ludovic Orban ca premier, anunță G4Media.ro. Decizia Curții nu îi interzice însă președintelui Iohannis să îl nominalizeze tot pe Ludovic Orban ca premier, ci îi impune să nominalizeze un premier care poate strânge o majoritate guvernamentală în Parlament, mai arată sursa citată.

CCR a admis sesizarea depusă de președinții Parlamentului; cum a reacționat premierul Ludovic Orban
Comentează 0

Teoretic, președintele Iohannis îl poate nominaliza încă o dată pe Ludovic Orban ca premier desemnat, însă acesta trebuie să vină cu o majoritate guvernamentală.

Intrați aici pentru detalii: https://www.g4media.ro/surse-ccr-a-admis-conflictul-presedintele-iohannis-va-fi-obligat-sa-nominalizeze-un-premier-care-va-putea-strange-o-majoritate.html

Premierul Ludovic Orban a criticat în termeni duri Curtea Constituțională, acuzând-o de partizanat, mai scriu jurnaliștii de la  G4Media.ro. De altfel, Orban a declarat că va încerca să formeze o nouă majoritate parlamentară. „Nu există nici o prevedre constituțională care să îl împiedice pe președintele României să nominalizeze un candidat cum sunt eu. CCR a tratat de pe poziții partizane sesizările, dând satisfacție PSD, fie grupurilor parlamentare, fie președinților celor două Camere. Constat un partizanat evident în favoarea PSD manifestat sistemic. Nu pot să înțeleg pe ce text constituțional se bazează această decizie. În cuprinsul comunicării făcute de CCR, Curtea se contrazice, invocă o decizie a CCR privitoare la un proiect de revizuire a Constituției din 2014, uitând că în 2018 a statuat că acele pronunțări privitoare la inițiative de revizuire neadoptate nu pot face parte din jurisprudența.

Ca un fir roșu, de câțiva ani, prin deciziile pe care le ia CCR afectează atribuțiile președintelui. Dacă citiți Constituția, veți vedea că președintele nu e constrâns să desemneze un premier decât dacă un partid obține 50% plus 1 la alegeri. Invocarea oricărei alte decizii face abstracții de alte prevederi”, a declarat premierul desemnat, conform G4Media.ro. Acesta a mai spus că voința românilor nu poate fi înfrântă de deciziile CCR pentru că aveastă voință se va exprima prin vot mai devreme sau mai târziu – fie la anticipate sau la termen.

Click aici pentru detalii: https://www.g4media.ro/orban-dupa-decizia-ccr-constat-un-partizanat-evident-in-favoarea-psd-manifestat-sistemic-ca-un-fir-rosu-de-cativa-ani-ccr-afecteaza-atributiile-presedintelui.html

Foto: aktual24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite