Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Caz șocant în București: bebeluș cu două capete, născut viu. Mama știa de malformație

Caz șocant, în Capitală! O femeie a născut un copil cu două capete. Potrivit primelor informații, mama știa de malformația fătului, însă nu a vrut să avorteze. 

Caz șocant în București: bebeluș cu două capete, născut viu. Mama știa de malformație
Comentează 0

O femeie a născut, marți, în Capitală, un copil cu două capete. Potrivit Realitatea PLUS, bebelușul, născut la termen, a murit la câteva ore după ce a fost adus pe lume. 

Mama copilului știa de malformație, însă a ales să nu avorteze.

Cazul este unul extrem de rar. În ultimul deceniu, în lume s-au născut doar doi copii cu astfel de malformație: unul în 2011, în Brazilia, al doilea, în 2014, în India. Șansele de supraviețuire, în astfel de cazuri, sunt minime.

Bogdan Marinescu, medic ginecolog: Orice factor genetic care perturba bunul mers al unei sarcini poate sa intervina in a da sau nu astfel de malformatii. Acestea sunt determinate de aberatii cromozomiale ale ambilor parinti. Exista determinarea riscului de malformatii genetice. Nu poti face teste genetice la toate gravidele. Exista posiblitati multiple care determina risc genetic. In situatia in care unul din acesti factori apare pozitiv, aceea care decide continuarea sarcinii este mama. Peste 35 de ani exista un risc genetic malformativ.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite