Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câți bani vor primi românii care vor merge voluntar în Armată

Serviciul militar voluntar plătit în România prevede ca tinerii români, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, să poată fi înrolaţi. Proiectul prevede o indemnizaţie de 14.295 de lei net pentru fiecare dintre militarii voluntari, scrie antena3.ro.

Câți bani vor primi românii care vor merge voluntar în Armată
Comentează 0

Potrivit proiectului pentru serviciul militar voluntar, bărbaţii şi femeile cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care nu au îndeplinit serviciul militar activ sau în rezervă, vor putea pe bază de voluntariat să intre în programul de pregătire militară de bază, cu durata de până la patru luni, în calitate de militar voluntar în termen.

De asemenea, militarii voluntari în termen vor beneficia gratuit de cazare, drepturi de echipare şi de hrană, asistență medicală și medicamente, precum și de indemnizație lunară, similare militarilor în termen cu gradul de soldat, şi se vor supune prevederilor legilor şi regulamentelor militare.

La finalizarea programului de pregătire, militarii voluntari vor primi o indemnizaţie reprezentând trei câştiguri salariale medii brute, urmând ca centrele militare să îi ia în evidenţă şi să îi introducă în rezerva operaţională. Astfel, la finalul stagiului de pregătire, militarul voluntar va încasa suma de 14.295 de lei net.

Proiectul serviciului militar voluntar a intrat în atenţia publică, după ce generalul Gheorghiţă Vlad, şeful Statului Major al Apărării, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că Armata Română intenţionează să introducă un serviciu militar în termen, voluntar.

Intrați AICI pentru detalii.

Fotografia are rol ilustrativ

Sursa foto: Facebook Armata României

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite