Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câţi arădeni sunt cu impozitele la zi, câţi au plătit cu anticipaţie şi câţi sunt restanţieri; la sfârşitul lunii vine scadenţa pentru semestrul al doilea

Direcția Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Arad aminteşte contribuabililor că 30 septembrie este termenul scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente celui de-al doilea semestru din anul fiscal 2021. Pentru neachitarea obligațiilor fiscale principale până la termenul menționat anterior, începând cu 1 octombrie, se va demara procedura de executare silită și se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună şi fracţiune de lună, până la data stingerii sumelor datorate, inclusiv.

Câţi arădeni sunt cu impozitele la zi, câţi au plătit cu anticipaţie şi câţi sunt restanţieri; la sfârşitul lunii vine scadenţa pentru semestrul al doilea
Comentează 0

„La finele lunii august, 7.251 de persoane juridice și 80.497 de persoane fizice figurau cu plățile la zi în evidențele Direcției Venituri.  49.662 de contribuabili au plătit cu anticipație, astfel că au beneficiat de bonificația de 10%. Sunt așteptate la ghișeele Direcției Venituri 3.908 de persoane juridice (2.169 persoane au de plătit doar taxele și impozitele aferente semestrului II, iar 1.739 figurează cu restanțe și din anii precedenți) și 36.618 de persoane fizice (19.003 arădeni mai au de achitat doar taxele și impozitele locale aferente celui de-al II-lea semestru, iar 17.615 au restanțe și din anii trecuți).

La nivelul municipiului Arad contribuabilii au la dispoziție următoarele modalități de plată: numerar, prin POS, respectiv plata online.

Plata cu numerar sau card bancar se poate face la toate casieriile Direcţiei Venituri: pe strada Mucius Scaevola nr.11, pe Bulevardul Revoluţiei nr.75, în incinta Palatului Cenad şi la sediul din Piaţa Fortuna. Programul este de luni până miercuri 8:30-15:30, joi între orele 8:30-17:30, iar vineri între orele 8:30-14:00”, susţin reprezentanţii Primăriei.

De menţionat că serviciul de încasare a impozitelor şi taxelor locale este disponibil şi la toate oficiile poştale din municipiu. De asemenea, plata prin POS rămâne una dintre cele mai sigure metode de plată a dărilor locale. La efectuarea tranzacţiei nu se percepe comision suplimentar, securitatea datelor este 100% asigurată, iar contribuabilul este scutit de grija buzunarelor pline de numerar.

„O altă metodă rapidă și modernă de plată a taxelor, impozitelor sau amenzilor este prin intermediul staţiilor de plată SelfPay. Nu mai puțin de 45 stații de plată se găsesc în municipiu amplasate în supermarketuri, centre comerciale, benzinării sau magazine de proximitate.  De departe una dintre cele mai comode metode de plată a taxelor şi impozitelor locale este cea online. În contextul pandemiei de coronavirus, aceasta este de altfel și cea mai recomandată.  Pentru a plăti online taxele şi impozitele locale, intraţi pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Arad, www.primariaarad.ro  şi accesaţi Platforma de contact a Direcţiei Venituri – Plăteşte online”, mai transmit edilii.
 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite