Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cățelușa Garbo a scăpat de acele pe care le-a înghițit, dar a murit de jigodie

Cățelușa gestantă Garbo, pe care o bătrână din Ghioroc a vrut să o omoare și i-a dat să înghită peste 130 de ace lungi, a fost operată de trei ori pentru îndepărtarea corpurilor ascuțite din organism, dar a murit de jigodie (boala Carre), o viroză periculoasă pentru câini.

Cățelușa Garbo a scăpat de acele pe care le-a înghițit, dar a murit de jigodie
Comentează 0

Medicul veterinar Wili Glaser, care a operat-o de trei ori pe cățelușa Garbo și a scăpat-o de acele înghițite odată cu mâncarea, nu a reușit să o salveze de o altă boală, jigodia. În timp ce se afla sub supraveghere medicală, veterinarul a constatat că Garbo suferă și de această viroză periculoasă și a început imediat tratamentul. Cățelușa nu a supraviețuit, însă, deși după câteva zile părea că se face bine.

”Dragi prieteni, cu părere de rău trebuie să vă anunț că Garbo a murit azi noapte.  Nu mâna criminală care i-a dat acele, ci pâna la urmă jigodia i-a scurtat viața scurtă și chinuită... Îmi pare rău că n-am reușit să o salvăm, cu toate eforturile făcute”, a anunțat, luni, medicul veterinar.

Jidogia (boala Carre) este una dintre cele mai de temut boli virale. Virusul care provoacă aceasta boală afecteaza mai multe carnivore, printre care câini, lupi, și vulpi.

CITEȘTE ȘTIREA INIȚIALĂ: O femeie a vrut să ”scape” de cățelușa gestantă și i-a băgat în mâncare un pumn de ace

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite