Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câte clădiri din municipiu au scăpat de supraimpozitare

Autorităţile locale au făcut, astăzi, o scurtă trecere în revistă a situţiei clădirilor supraimpozitate din municipiu. Asta, în condiţiile în care pentru un număr destul de mare de imobile s-a anulat măsura.

Câte clădiri din municipiu au scăpat de supraimpozitare
Comentează 0

„Comisia mixtă de lucru pentru identificarea, evaluarea și stabilirea stării tehnice de fapt a clădirilor, organizată la nivelul Primăriei Municipiului Arad, dintre ai cărei membri, o treime sunt polițiști locali, notifică faptul că după finalizarea termenului de evaluare, se va proceda la scoaterea de la supraimpozitare a clădirilor neîngrijite care au fost renovate sau pentru care s-a obținut autorizație de desființare ori autorizație de construire, respectiv s-a comunicat începerea lucrărilor la Primăria Municipiului Arad și Inspectoratul de Stat în Construcții Arad.

În anul 2022, 50 de clădiri, din cele 285 supraimpozitate în perioada 2018-2021, au îndeplinit condițiile pentru scoaterea de la aplicarea acestei măsuri, în urma conformărilor survenite după notificarea proprietarilor.            

Având în vedere că, în anul 2022, numărul imobilelor propuse pentru scoaterea de la supraimpozitare depășește numărul clădirilor vizate pentru prima dată la supraimpozitare (35), apreciem că, în Municipiul Arad, strategia administrației de determinare prin măsuri fiscale a refacerii fațadelor și acoperișurilor a intrat deja într-o etapă de maturitate. În următorii ani, și în orașul nostru, marea majoritate a imobilelor cartate în 2018 drept neîngrijite sau deteriorate vor fi deja refăcute, ca efect al aplicării măsurilor administrative adoptate și monitorizate prin intermediul Comisiei Mixte de Lucru pentru Identificarea, Evaluarea și Stabilirea Stării Tehnice de fapt a clădirilor, funcțională la nivelul Primăriei Municipiului Arad”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite