Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câte amenzi au primit șoferii care au oprit sau staționat pe pistele de biciclete

În lunile iulie și august ale ultimului an, relaxarea restricțiilor determinate de COVID-19 și timpul favorabil au determinat creșterea numărului de bicicliști din oraș, motiv pentru care, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și Parcări au intensificat acțiunile de prevenire și sancționare a conduitei conducătorilor auto ce opresc ori staționează pe pistele dedicate vehiculelor pe două roți.

Câte amenzi au primit șoferii care au oprit sau staționat pe pistele de biciclete
Comentează 0

„Deși, cel mai adesea, agenții constatatori au luat act de circumstanțele ce i-au determinat pe șoferi să procedeze astfel – trafic aglomerat, ocuparea locurilor de parcare la orele de maximă activitate în zona centrală, situarea la prima contravenție – au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale doar în zona menționată. În funcție de faptă, respectiv oprirea ori staționarea pe piste, șoferii contravenienți au fost amendați cu sume între 290 și 435 lei și li s-au consemnat 2 sau 3 puncte penalizare la permis (HG nr. 1391/2006 - pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice)”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

Reprezentanții instituției mai susțin că, în exercitarea acestor atribuții de agenți constatatori, polițiștii locali trăiesc în mod direct experiența de bicicliști pe pistele din oraș, fapt ce le permite sesizarea mai eficientă a contravențiilor ce periclitează siguranța participanților pe două roți la traficul rutier. „Echipajele DGPL cu biciclete vor continua să fie prezente pe străzi, pe faleză și în proximitatea parcurilor atât timp cât vremea va permite utilizarea în mod sistematic a acestui mijloc de transport”, se mai arată în comunicat.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite