Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Catalonia face un pas înapoi: Premierul separatist suspendă declarația de independență

Liderul catalan Carles Puigdemont a declarat, în timpul discursului susținut în fața parlamentului de la Barcelona, că propune suspendarea declarației de independență.

Catalonia face un pas înapoi: Premierul separatist suspendă declarația de independență
Comentează 0

UPDATE 21:01: Potrivit El Pais, surse din cadrul Guvernului Spaniol au declarat că discursul ținut de Carles Puigdemont în plenul parlamentului catalan este considerat drept o ”declarație de independență”.

------------------------------------------------------

Update 20:45: Carles Puigdemont propune suspendarea declarației de independență.

”Propunem suspendarea declarației de independență pentru a porni un dialog și pentru a ajunge la o soluție comună”.

------------------------------------------------------

Independență Catalonia. UPDATE 20:15A început discursul Premierul Cataloniei, Carles Puigdemont.

------------------------------------------------------

Independență Catalonia. UPDATE 19:20: Premierul Cataloniei, Carles Puigdemont, a purtat o discuție telefonică cu președintele Comisiei Europene (CE), Jean - Claude Juncker. Discursul așteptat de toți catalanii a fost amânat cu o oră, ceea ce înseamnă că va fi susținul în jurul orei 20:00.

-------------------------------------------------------------------------------

Locuitorii Cataloniei sunt în așteptarea discursul liderului Carles Puigdemont în faţa Parlamentului regiunii sale, care va fi rostit în jurul orei 20:00, după ce a fost amânat cu o oră. Totodată, Puigdemont a purtat discuții, marți seara, la telefon, cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Independență Catalonia. Şedinţa este aşteptată cu sufletul la gură de toţi cei 7,5 milioane de locuitori ai Cataloniei, dar şi de restul Spaniei şi Europei. Carles Puigdemont ar putea să anunţe declararea unilaterală a independenţei şi separarea de Spania, ca urmare a referendumului de la 1 Octombrie. Atunci, la urne au mers peste 2,2 milioane de oameni, iar 90 la sută dintre aceştia au votat în favoarea secesiunii. Declararea independenţei ar putea fi urmată însă de măsuri dure ale Madridului.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite