Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cât a costat o terasă amenajată ilegal în curtea unui imobil din municipiu

Sesizările primite de la locatarii unui imobil i-au făcut pe poliţiştii locali să sancţioneze o societate comercială care şi-a tras ilegal terasă în curtea unui imobil.

Cât a costat o terasă amenajată ilegal în curtea unui imobil din municipiu
Comentează 0

„În această săptămână, în urma verificărilor efectuate, după ce mai mulți cetățeni s-au plâns că în curtea imobilului în care locuiesc este amenajată ilegal o terasă, prin repetate semnalări transmise Dispeceratului DGPL Arad, polițiștii locali cu atribuții de control în domeniul activității comerciale au amendat societatea comercială cu 2.500 lei pentru încălcarea HCLM nr. 586/2021 privind Regulamentul de desfășurare a activităților economice și al piețelor în municipiul Arad, cu modificările și completările ulterioare.

Firma, aflată în centrul municipiului, frecvent reclamată, deși a fost vizitată de polițiștii locali din cadrul serviciilor de ordine publică și circulație de șase ori în ultimele două luni pentru tulburarea liniștii publice, nu a inițiat demersuri până în prezent pentru obținerea:

  • autorizației privind desfășurarea activității de alimentație publică pentru interior (art.6, alin.2 lit. c/HCLM nr. 586/2021);
  • unui aviz orar de funcționare pentru interior (conform art.6, alin.2 lit. b din actul normativ mai sus menționat);
  • autorizației privind desfășurarea activității de alimentație publică pentru terase fie ele pe domeniul public sau privat (conform art.6, alin.2, lit. d);
  • orarului suplimentar pentru terasă.

Menționăm că solicitanții avizului orarului de funcționare pentru terasă, au obligația de a solicita acordul de ocupare domeniu public terasă, înainte cu 15 zile de deschiderea acesteia, potrivit art.8, alin.3 din același act normativ.

De asemenea, reiterăm faptul că agenții economici au obligația de a intra în legalitate prin efectuarea tuturor demersurilor necesare conform prevederilor legale, în situația neîndeplinirii obligațiilor impuse de actul normativ, aplicându-se sancțiuni pentru fiecare articol în parte, al căror cuantum este cuprins între 2.000 – 2.500 lei.

Suplimentar, agenții economici care dețin terasă trebuie să respecte orarul de funcționare, respectiv prevederile legale care reglementează difuzarea muzicii pe terase.

Atât documentele obligatorii cât și alte aspecte legate de funcționare, se găsesc detaliate în HCLM nr. 586/2021 (stabilind regulile specifice activității desfășurate pe terase în Municipiul Arad, documentele privind obținerea acordului de ocupare domeniu public pentru terase)”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite